Fantasztikus győzelem: első hely a megyei kosárlabda döntőn!

Iskolánk U 14-es kosárlabda csapata Bizony Istvánné testnevelő tanár vezetésével április 4-én Várpalotán első helyezést ért el a diákolimpia megyei döntőjén. A fantasztikus sikert 5 csapat közül érdemelte ki iskolánk együttese.

Már a területi döntő is ígéretes volt, hiszen március 26-án az első mérkőzést a Várkerti iskola csapata ellen 49:9-re hoztuk, majd a másodikon is 49:20-ra győztünk, ezzel továbbjutottunk a megyei döntőbe. Itt a Pápát 66:33-ra, majd Ajkát 73:53-ra vertük. Következett a döntő, ahol Tapolcát kaptuk ellenfélként. A 2. negyed végén pár ponttal az ellenfél vezetett, de nyugodt, magabiztos játékkal átvettük a vezetést, és 87:69-re megnyertük a mérkőzést!

Ezzel megyebajnok lett iskolánk csapata, és továbbjutottunk az országos elődöntőre, amely előreláthatólag május elején lesz.

A csapat tagjai, és a megyei három mérkőzésen szerzett pontjaik:
Bóka Péter (35;26;58), Bihari Márk (17;3;8), Vancsek Arnold (8;6;4), Nagy-Zs. Ádám (4;28;8), Keskeny Armand (2;10;4), Balogh Máté (2), Schillinger Norbert (2), Schmidt Mark, Nyirő Teofil, Szűcs Patrik, Czene Ádám, Bóta Kevin, Fehér-B. Barna.

Ki kell emelni Bóka Pétert és Nagy Zs. Ádámot, akik fantasztikus játékukkal és irányításukkal a csapat lelkei voltak. Büszke vagyok a csapatra – mondta Bizony Istvánné Babu néni, aki szerint kitartással és kemény munkával a továbbiakban bármire képesek leszünk.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük