Pedagógusmunka a tanév vége után

Bár az iskolai tanév június 15-én véget ért, a tanévzáró ünnepség és a ballagás is megvolt 16-án, a pedagógusok még egyáltalán nem pihenhetnek.

A helyi intézményi dokumentumok lezárása, a különféle adminisztrációs teendők, a szakmai közösségek összefoglaló, értékelő beszámolóinak elkészítése komoly feladatokat ad a tanítóknak, tanároknak, az iskola vezetésének egyaránt. Ugyancsak odafigyelést, összetett munkát igényel több száz tanuló tankönyveinek visszavétele, azok ellenőrzése, a következő tanév igényei szerinti csoportosítása, előkészítése is.

Június 25-én tartotta meg az iskola tantestülete tanévzáró értekezletét, ahol meghallgatták és értékelték a szakmai munkaközösségek beszámolóit, a különböző részterületek felelőseinek összefoglalóit, az intézmény statisztikai mutatóit. Mindezekből készül majd az iskolavezetés átfogó értékelése a 2017/18. tanévről, melyet hamarosan honlapunkon is közzéteszünk.

Az értekezlet fehér asztal mellett folytatódott, ahova meghívták az iskola nyugdíjas pedagógusait, egykori dolgozóit is. Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, emlékeztetve arra, hogy többen a kollégák közül nem lehetnek itt, hiszen a gyerekeknek szervezett, éppen zajló sport- és egészségtáborokban dolgoznak. Az iskola tanítói, tanárai június utolsó hetében tovább végzik szakmai munkájukat, előkészítik a következő tanévet és intézményfejlesztési továbbképzésen vesznek részt.

Ebből az alkalomból köszöntötte az igazgató Megyesi Pálné tanítót, Böbe nénit, aki immár 30 éve dolgozik a pedagóguspályán. Kiemelte mindenkor lelkiismeretes munkavégzését, a gyerekek iránti elkötelezettségét, példamutató szakmai hivatástudatát.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük