A gyermekek felügyeletének iskolai igényfelmérése

Mint ismeretes, a 2019/2020. tanév befejezéséig, június 15-ig marad a digitális munkarend az iskolákban. Intézményünk mindent megtesz azért, hogy tanulóink a hátralévő hetekben megfelelően teljesítsenek, és senki ne kerüljön hátrányos helyzetbe az első félévhez és a március 15-ig nyújtott teljesítményéhez képest. Köszönjük a szülők és a gyermekek helytállását az elmúlt nehéz időszakban.

A Klebelsberg Központ előzetesen felmérést végez arra vonatkozóan, hogy a 2019/2020. tanévben a tanítási év utolsó napját (2020. június 15.) követően a köznevelési intézményekben tanulók részéről milyen igény mutatkozik a nyári szünet ideje alatt gyermekfelügyelet biztosítására. Pétfürdő nagyközség önkormányzata a hagyományos és népszerű nyári napközis táborát június 29-től július 31-ig szervezi a 27-31. héten, erre külön lehet majd jelentkezni.

Az elmúlt évben a nyári napközi idején többször volt balatoni strandolás is

A tanév végétől, június 16-tól 26-ig, valamint augusztus hónapban intézményünk felügyeletet és ebédet biztosít azon szülők gyermekeinek, akiknek a munkavégzése ezt indokolja, szükségessé teszi, és másképpen nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését. (Kivételes esetben ezt június 2-től is lehet kérni, ha a szülők munkarendje ezt megköveteli, és más megoldást nem találnak.) Ennek helyszíne iskolánkban a Berhidai út 54. szám alatti központi épületünk lesz. Az iskolában az aktuális járványügyi szabályok teljes körű betartásával tartózkodhatnak a gyermekek (folyosók, tantermek óránkénti fertőtlenítő takarítása, a korlátok, kilincsek folyamatos tisztítása, higiéniai előírások érvényesítése, rendszeres kézfertőtlenítés). Szülők nem léphetnek be az épületbe.

Az előzetes igények felméréséhez Kőmives Judit intézményvezető a Kréta rendszeren keresztül üzenetet küldött minden szülőnek, gondviselőnek. Ennek alapján május 26-án 9 óráig várjuk az igények bejelentését a nyári időszak gyermekfelügyeletére vonatkozóan.

Tavaly tartalmas programok színesítették a napközit