Színes programok az idei nyári napköziben

A koronavírus-járvány elhúzódása miatt sokáig kérdéses volt, hogy idén, az előző évek hagyományait folytatva meghirdetheti-e Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata a nyári napközi lehetőségét. Végül június 28-tól július 31-ig megtarthatónak ítélték a helyi táborozást. A tervezettek szerint 75 főre biztosították volna részvételt, de a nagy érdeklődésre tekintettel a létszám 84 főre duzzadt, amit már nem lehet tovább növelni.

A nyári napközinek iskolánk alsó tagozatos épülete ad otthont. A két óvónő, György Mónika és Udvardi Ilona mellett intézményünk pedagógusai közül Héninger Ildikó, Németh Adrienn, Cseresznyés Zsuzsanna, Borszukné Kropf Ilona, valamint Szilvásiné Szabó Csilla biztosítja a szakszerű felügyeletet – tájékoztatott Jurácsikné Vékony Anna táborvezető. Segítőik pedagógiai asszisztensként Megyesi Csilla, Bajúsz Bálint, Németh Viktor, Sós Alaxandra és Andó Gergely, valamint Jurácsik Gábor és néhány 50 órás közösségi munkát végző középiskolás.

A programok között rengeteg tantermi, tornatermi és szabadtéri játék szerepel. Népszerű a kidobó, a kézműves foglalkozások, a papírból hajtogatás, gyöngyfűzés, az üvegfestés is.

Az első két héten társasjáték napot szervezett Szücs Márk és Völgyi Gábor, iskolánk tanára. A gyerekek nagyon élvezték a különféle szellemi vetélkedéseket.

Az önkormányzat heti egy alkalommal fagyira hívja meg a tábor résztvevőit, és hetente a balatoni fürdőzés autóbusz-költségét is állja. Péntekenként a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár moziba várja a táborozókat, utána mozi kvíz-játékot szerveznek.

A következő napok, hetek is változatos programokat tartogatnak. Lesz vonatos kirándulás Vinyére, Székesfehérvárra, bobozással egybekötött kalandparki látogatás Balatonfűzfőn, csónakázás, várpalotai Várvölgy-túra. A továbbiakban sem fognak tehát unatkozni a nyári napközi résztvevői.

További fotók, képgaléria