Egy nap a biztonságért – egy nap az iskolában

Tanítás nélküli nap keretében, január 30-án délelőtt tartalmas ismeretterjesztő foglalkozásokon vehettek részt a tanulók alsó és felső tagozatban egyaránt. Az előadók – különféle hatóságok, szervek megyei és helyi képviselői – több helyszínen, különféle témákban igyekeztek a gyerekeket sok hasznos információhoz juttatni.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztálya több mint 20 éve indította el a programsorozatot. Azóta rengeteg iskolában jártak már, hogy felvilágosító és megelőző tevékenységgel segítsék a tanulók és nevelők ismeretterjesztését.

Vajnai Ferencné főszervező elmondta: a komplex foglalkozások megvalósításában a rendőrség mellett a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi osztálya, a katasztrófavédelmi igazgatóság, a tűzoltóság, a Vöröskereszt, a NAV Veszprémi Adó- és Vámigazgatósága, a drogambulancia, a büntetésvégrehajtási intézet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai vettek részt.

Lukács László tűzoltó őrnagy a katasztrófavédelem munkatársainak munkájáról tartott előadást.

A tanulók érdeklődéssel hallgatták a rendőrség és a pénzügyőrség tapasztalatairól tartott előadásokat is.

Szabó Ágnes és Venczel Hajnalka a drogambulancia tevékenységét és tanácsait ismertették, Hauckné Pálinkás Krisztina az energiaitalok veszélyeiről beszélt.

Fekete Istvánné a Vöröskereszt várpalotai szervezetének vezetője a segítségnyújtás fontosságáról, lehetőségeiről szólt. A büntetés-végrehajtás körülményeiről, a börtönlakók mindennapjairól szintén előadást hallgathattak a tanulók.

Kottek Petra Sonar nevű újfundlandi kutyáját hozta el Csopakról, aki vízimentő és terápia-segítő képességeivel lenyűgözte fiatal közönségét.

Az alsó tagozatosok az érdekes előadások mellett kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhattak. Sokan teljesítették a rendőrség munkatársai által kialakított, nem éppen könnyű pályát.

Egy nap a biztonságért – összefoglaló videó

Képgaléria és videók ide kattintva