Újabb adományok érkeztek

Mintegy harminc ajándékos dobozt hoztak november végéig tanulóink felhívásunkra, amellyel a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezéseként idén is elindított nagyszabású karácsonyi jótékonysági akcióhoz csatlakoztunk (erről bővebben itt írtunk). Köszönjük az eddigi gyűjtést mindenkinek, aki segíteni próbált a szeretet ünnepének szebbé tételéhez.

December 5-éig további csomagok érkeztek, és még korábbi tanulóink is adakoztak, így Kutny Blanka és Laura is hozott ajándékot. A csomagokat a GLS futárszolgálat juttatta el az országos gyűjtőközpontba, ahonnan majd a rászoruló családok kapják meg.

Ünnepre hangolódva az iskolában

Már csak néhány hét van karácsonyig. Az adventi várakozáshoz iskolánkban is igyekszünk bensőséges hangulatot teremteni.

Az alsó és felső tagozatunk épületeiben is ezt a célt szolgálják azok a dekorációs elemek, amelyeket az iskola dolgozói, tanítók, tanárok a tanulókkal együtt készítenek és helyeznek el a folyosók falain, vitrinjeiben.

A diákönkormányzat felhívással fordult az osztályokhoz, teremdíszítési versenyt hirdetve, melynek győztesei buborékfoci-lehetőséget, illetve egy órás jégpálya-belépőt nyernek az egész osztály részére.

Az ünnepi készülődés hozzájárul az év vége hangulatához, amikor a családok együtt karácsonyoznak és jó hangulatban zárják az ó- és vidáman kezdik az új évet.

Mazsorett sikerek

Az Eszterlánc mazsorett csoport tagjai, közöttük iskolán sok tanulója, november 23-án részt vettek az I. Mór Open Táncversenyen ahol 14 település 213 versenyzője mérte össze tudását.

Szép eredmények születtek. A Százszorszép csoport ezüst minősítést szerzett. Tagjai az iskolából: Bihari Nóra, Csiga Boglárka, Fehér Dzsenifer, Márton Hédi, Parádi Veronika, Sebestyén Mia Málna, Szakály Zorka, Varga Darina. Sebestyén Mia Málna és Szakály Zorka duója ezüst minősítést kapott.

A Jázmin csoport I. helyezést ért el, arany minősítéssel. Tagjai az iskolából: Ódor Kamilla, Sebestyén Emma Alma. Ő egyéni I. helyezett is lett, arany minősítéssel.

Ezenkívül a csapat tagjai elhozták a “Kiváló előadásmódért” járó különdíjat a zsűritől.

További fotók, képgaléria

Karácsonyi adománygyűjtés

Mintegy harminc ajándékos dobozt hoztak november végéig tanulóink felhívásunkra, amellyel a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezéseként idén is elindított nagyszabású karácsonyi jótékonysági akcióhoz csatlakoztunk (erről bővebben itt írtunk). Az adományt eljuttatjuk a kijelölt gyűjtőhelyre, ahonnan karácsony előtt elviszik majd a rászoruló gyermekeknek. Köszönjük az eddigi gyűjtést mindenkinek, aki segíteni próbált a szeretet ünnepének szebbé tételéhez. Aki még adakozni szeretne, az december 3-ig elhozhatja ajándékos dobozát az iskolába, és ígérjük továbbítjuk azt az akció szervezőinek.

Az ajándékokat hozó gyerekek és tanáraik egy csoportja

Ady Endre költői világa

Igazi irodalmi élményben volt része iskolánk 6., 7. és 8. osztályos tanulóinak november 26-án a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár előadótermében Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából.

„Így nem fogok sohse meghalni…” címmel Ady verseiből, levelezéséből, a róla és műveiről írt kritikákból készített összeállítást Lázár Csaba Kazinczy-díjas előadóművész. A prózai részeket Négyessy Katalin csellójátéka gazdagította.

A közel egy órás műsor bemutatta a költő hitvallását, fejlődéstörténetét, költeményeinek üzenetét, pályatársainak és környezetének véleményét, Ady műveinek fogadtatását.

További fotók, képgaléria

Te is hozzál karácsonyi ajándékot!

Szépen gyűlnek az adományok felhívásunkra (erről bővebben itt írunk). Borszukné Kropf Ilona tanárnő kezdeményezésére kapcsolódtunk be a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezéseként idén is elindított nagyszabású karácsonyi jótékonysági akcióba.

Csiga Boglárka 5.b és Csaplár Erika 6.b osztályos tanulók átadják az általuk hozott ajándékokat Borszukné Kropf Ilona és Jurácsikné Vékony Anna tanárnőnek

Az adománygyűjtés ezen a héten még folytatódik. Ha segíteni szeretnél és karácsonyra meglepetést szereznél a rászoruló gyerekeknek, hozd el egy dobozban megunt, de még jó állapotban lévő játékodat, könyvedet, esetleg ruhádat, írd rá, kinek szánod (fiú vagy lány, hány éves), és azt eljuttatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, hogy közvetítsék karácsony előtt a megajándékozandóknak.

Közben a 3.a osztály idén is nagy lelkesedéssel segített Tippán Szilvia néninek, aki a rászoruló gyerekeknek szervezett gyűjtést egy várpalotai gyűjtőpont felhívására az Egy csomag – egy mosolygós arc akció keretében. Tavaly az adományozóknak köszönhetően 700 csomag gyűlt össze, így 13 helyre tudtak ajándékot vinni.

Köszönet illeti a szülőket a segítségért. Akik további adományokat szeretnének ajándékozni, azok megtehetik az iskolai gyűjtés keretében. A bedobozolt tárgyakat az osztályfőnököknek lehet átadni, akik továbbítják azokat Borszukné Kropf Ilona tanárnőnek.

Az osztály tanulói egy-egy karácsonyi képeslapot is írtak. az ajándékok mellé

Szép siker a megyei olvasópályázaton

Kucsera Károlyné intézményvezető-helyettes, Steigler Vanda, Viniczai Adél, Bálint Blanka és felkészítő tanáruk, Völgyi Gábor

Az Erzsébet királyné megyei olvasópályázaton iskolánk több tanulója is részt vett. A verseny témája Kirsten Boie: Szerepcsere című könyvének feldolgozása volt. Több mint 20 iskola 200-nál több pályázatot küldött be a szervezőknek.

Az eredményhirdetést november 19-én a szervező Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskolában rendezték, ahol 7-8. osztályos fogalmazás kategóriában I. helyezést ért el Viniczai Adél a 7.b-ből. Az 5., 6. osztályos kategóriában 2. helyezett lett Steigler Vanda, 3. helyezett Bálint Blanka, mindketten 6.a-sok.

Gratulálunk azoknak is, akik elkészítettek és elküldték a pályázatukat a versenyre: 5.a Mórocz Bettina, Simák Larina, 6.a Kovács Hanna, Sebestyén Mia, 7.a Szendi Léna, 7.b Bránya Boglárka. Köszönet illeti iskolánk magyar nyelv és irodalom szakos tanárait a lelkiismeretes felkészítő munkájukért.

További fotók, képgaléria

Arany minősítés a zongorajátékért

A XVI. Veszprém megyei zeneiskolai négykezes találkozón Tapolcán, a Járdányi Pál Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolában november 13-án szervezett versenyen Balogh Panna, iskolánk 6. b osztályos tanulója társával, Sersztnyev Námoonnal az első korcsoportban arany minősítést szerzett.

Felkészítő tanáruk Tósokiné Török Viktória, a Varpalotai Zeneiskola tanára volt. Benjamin Britten: The Young Person’s Guide to the orchestra és Suwannee Mier: River Blues Piano Duet című darabjait adták elő nagy sikerrel.

  • Suwannee Mier: River Blues Piano Duet

Harmadik hely a területi futsal diákolimpián

November 19-én Területi Futsal Diákolimpián vett részt iskolánk csapata a várpalotai sportcsarnokban. Négy csapat részvételével, sorsolás után egyenes kieséssel rendezték meg a versenyt.

Sajnos az első meccsünket 3:1- re elveszítettük Inota csapata ellen, így csak a 3. helyért játszhattunk a következő mérkőzésen. A várpalotai Várketi Általános Iskola Vásárhelyi András Tagiskolájával küzdöttünk meg, akiket 12:0-ra megvertünk!

A legtöbb gólt Varga Ádám 8.b osztályos tanuló rúgta, csapatunk ígéretes focistája.

A csapat tagjai (balról jobbra): Németi Márk, Fenyő Jordán, Sebestyén Marcell, Rajki Dávid, Mészáros Károly, Varga Ádám, Nagy Dávid, Kiss Roland, Józsa Tamás, kapus: Horváth Ábel