Az Internet veszélyei

Rendkívül izgalmas és nagyon tanulságos előadást tartott február 6-án iskolánk 7., 8. osztályos tanulóinak Bartók Judit rendőr százados, megelőzési főelőadó, a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa az Interneten leselkedő veszélyekről.

Az elsőként megismert rövidfilm a fiatalok teljesen természetesnek vett szokásain keresztül világított rá a mögöttes tartalmakra. Sokan elképzelhetetlennek tartják, de igaz: akár szervezett bűnözők is feltűnhetnek a háttérben, amikor chatelünk, megosztjuk fotóinkat vagy élőben beszélgetünk. Könnyen tévedhetünk zsarolók utcájába, akik ellophatják adatainkat, személyes fotóinkat, és pénzt követelhetnek hallgatásukért, a nyilvánosság mellőzéséért.

Az előadó felhívta a figyelmet mindezekre, kérve az előrelátó óvatosságot, a védelmünket biztosító szabályok betartását, egymás tiszteletben tartását, hogy akaratlanul se kövessünk el Internettel, személyiségi joggal kapcsolatos szabálysértést, bűncselekményt.

A tanulságos kisfilm itt tekinthető meg:

Megnéztük, milyenek a legjobb kosarasok

Iskolánk kosárlabda csapata Székesfehérváron volt nemzetközi kosárlabda tornán nemrég Bizony Istvánné testnevelő tanár vezetésével, ahol az Alba Fehérvár mellett – többek között – ott volt a Real Madrid, a Bayer München, a Róma és a magyar U 16-os válogatott csapata is!

Nagyon izgalmas meccseket láthattak tanulóink. Még a felnőttek öltözőibe is bepillanthattunk.

További fotók, képgaléria

Így készülnek a legjobbak – videó

Könyvtárhasználati vetélkedő eredményhirdetése

A magyar kultúra napjához kapcsolódva iskolánk könyvtárhasználati vetélkedőt hirdetett a 7. és 8. osztályos tanulóknak. (a vetélkedőről bővebben

itt

lehet olvasni.)

A feladatlapok értékelése után sor került az eredményhirdetésre. A legjobbaknak járó oklevelet és jutalomkönyveket Kömüves Judit, az intézmény vezetője és Barták Péter könyvtáros tanár adta át.

Első helyezett lett Csizmadia Flóra 8. b osztályos tanuló, második lett Fenyő Jordán a 7. b-ből, míg a harmadik helyet Sas Evelin (8. a) érdemelte ki. A vetélkedőn részt vettek még: Szalai Regina, Geiszler Dávid Olivér (8. a), Havrán Gerda, Eszenyi Viktória, Dornfeld Anita(8. b), Polgár Petra, Hajdú Vivien (7. a), Guttengéber Adrienn, Kovács Miklós Vajk (7. b).

Minden, amit a könyvtárról tudni érdemes

Iskolánk a magyar kultúra napja alkalmából könyvtár-használati vetélkedőt hirdetett tanulóinak.

A vetélkedőn részt vehettek azok a 7-8. osztályosok, akik érdeklődnek a nyomtatott és digitális dokumentumok világa, azok rendszerezése és a tartalmukban való kutatás iránt.

Akik sikeresen kitöltötték a tesztet: Geiszler Dávid Olivér, Sas Evelin, Szalai Regina (8. a), Csizmadia Flóra, Dornfeld Anita,  Eszenyi Viktória, Havrán Gerda (8. b), Hajdú Vivien, Polgár Petra (7. a), Fenyő Jordán, Guttengéber Adrienn, Kovács Miklós Vajk (7. b).

A legjobban teljesítő három tanuló jutalomban részesül a hamarosan sorra kerülő eredményhirdetésen.

További fotók, képgaléria

Adventi koncert a pétfürdői Szent László templomban

Tavaly is megrendezték a karácsonyhoz közeledve a hagyományos adventi koncert a Szent László templomban december 16-án. Az ünnepi köszöntőt Halmágyi Zoltán plébános mondta. A hangversenyen közreműködött iskolánk énekkara Cseresznyés Zsuzsanna tanárnő vezetésével (a felvételen 3 perc 30 másodperctől), a Napfény Női Kar, a Péti Férfikar, valamint a Szent László kórus. A Péti Tv felvételt készített az eseményről.

A Péti Tv felvétele

Tudtátok?

Új színfolttal gazdagodott iskolánk Kucsera Károlyné Kovács Szilvia és Farkas Zsuzsanna tanárnők segítségével. A földszinti lépcsőfordulóban ezentúl az adott nap évfordulós eseményeiről olvashatunk, ezzel is hozzájárulva ismereteink gyarapításához.

Honlapunkon új rovatba rendezve visszamenőleg is megtaláljuk ezeket a jeles évfordulókat.

Adventi szerepléseink

Iskolánk énekkara és néhány osztálya, tanulója jelentős szerepet vállalt az adventi időszakban a pétfürdői ünnepségeken. December 13-án részt vettünk a  harmadik adventi gyertyagyújtáson, ahol Börczi Barnabás téli mesét mondott, Tóth Cintia és Báthory Csilla szavalt, iskolai énekkarunk énekelt. 

A település karácsonyi ünnepségén, december 14-én ötödik osztályosaink  – több más műsorszám mellett –  Móra Ferenc: A didergő király című művének mai adaptációját adták elő Kucsera Károlyné Kovács Szilvia drámapedagógus, Megyesi Pálné és Barták Péter osztályfőnökök betanításában. A színdarab nagy sikert aratott a közönség körében. 

A Falukarcsonyt Lakatos-Ézsiás Anita Karácsonyi álom című dalának együttes éneke zárta iskolánk ötödikeseivel.

Vasárnap, december 16-án a Szent László templomban iskolai énekkarunk is szerepet vállalt – nagy sikerrel – az adventi koncerten.