Szavaltunk a költészet napján

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik, akinek az életműve megkerülhetetlen teljesítmény mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára.

Ebből az alkalomból iskolánk tanulói műsort adtak József Attila verseiből.  

Csapó Emma és Balogh Panna 5. b osztályos tanulók ismertették a költészet napjának jelentőségét, majd következett a 7. és 8. évfolyamműsora.

videó

Levél a szülőkhöz

Tanulságos olvasmány jelent meg a Pétfürdői Krónika legfrissebb számában. Papp Alexandra, a Szociális és Gyermekjóléti Gondozási Központ igazgatója a segítő tevékenysége során szerzett tapasztalatai, a gyerekek beszámolói, érzései, kívánságai alapján állított össze egy levelet a szülőknek. Érdemes elolvasni a sok megfontolandó gondolatot tartalmazó írást.

Döntőbe került Tóth Konrád

Tóth Konrád, iskolánk 4/a osztályos tanulója a szabadfogású birkózók területi bajnokságán harmadik helyezést ért el, amellyel bejutott az Országos Bajnokság döntőjébe – tájékoztatta intézményünket
Janku Ferenc, a Centrum Sport Egyesület elnöke.

Ez a teljesítmény azért különleges, mert Konrádnak ez volt az első versenye és máris a legjobbak közé birkózta magát.Kosárcsapatunk a megyei döntőben!

Ismét kiválóan szerepelt kosárlabda csapatunk a diákolimpia területi versenyén.

A csapat legeredményesebb dobóemberei Nagy Zs. Ádám, Bóta Kevin és Fenyő Jordán voltak. akik a legtöbb kosarat szerezték. Végül csapatunk az első helyet vívta ki, és átvehette az aranyérmeket.

A remek szerepléssel ismét kivívtuk a megyei döntőben való szereplés jogát, és akár további sikerek követhetik a mostani győzelmet.

További fotók, képgaléria

Rendhagyó órák a fegyelemről

Április 4-én különleges vendége volt iskolánknak. Budai Tibor rendőr főtörzszászlós látogatta meg a két ötödik osztályt, hogy előadást tartson a tanórákon és óraközi szünetekben kívánatos, a magyar iskolákban előírt, az iskolánk Házirendjében is rögzített magatartási előírásokról, megsértésének következményeiről.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Balatonkenesei Rendőrőrsén dolgozó lovas rendőr, aki rendszeresen tart előadásokat szabadidejében Veszprém megye óvodáiban és általános iskoláiban, szólt a gyerekek tanuláshoz való alapvető jogáról, a személyiségi jog rendszeresen előforduló megsértéséről és annak lehetséges következményeiről.

Szemléletes példákkal bizonyította, hogy az iskola vezetésének joga van a fegyelmi eljárásokra, a tanítást és a tanulást rendszeresen akadályozó gyerekek eltávolítására az iskolából a rendőrséggel, a gyermekvédelemmel és a családsegítő szolgálattal közösen. Hangsúlyozta: senki nem veheti el a tanuláshoz való jogát a tanulótársainak azzal, hogy fegyelmezetlen. Ennek ugyanis a jövőre nézve beláthatatlan következményei lehetnek, kihatnak a továbbtanulásra, szakmaválasztásra és a későbbi munkavégzésre is.

A tanulók fegyelmezetten és érdeklődéssel hallgatták az előadást, aktívan részt vettek az azt követő beszélgetésen. Budai Tibor jelezte: ha szükséges, rendszeren ellátogat iskolánkba, és segítséget nyújt az alapvető fegyelem fenntartásában, a tanulók ehhez kapcsolódó hatékony felvilágosításában.

Emelt szintű angol nyelvi és informatikai képzést biztosítunk iskolánkban

A következő tanévben ötödik osztálytól kezdve, felmenő rendszerben emelt szintű angol nyelvi és informatikai képzést biztosít iskolánk. Az eddigi eredményeink – sikeres angol nyelvi alapfokú vizsgák és ECDL modulok teljesítése (Europen Computer Driving Licence: Európai Számítógép-használati Jogosítvány) – motivál bennünket arra, hogy tanulóink érdekében továbbra is vállaljuk és megszervezzük az emelt szintű képzést.

Két jól felszerelt informatikai terem áll a tanulóink rendelkezésére a számítógépes ismeretek elsajátításához
Ebben az évben eddig már 13 tanuló tett sikeres ECDL vizsgát a székesfehérvári I. István Szakgimnáziumban

Az órarendben rögzített, csoportbontásban, illetve kiegészítő szakköri, felkészítő tanfolyami rendszerben zajló oktatás célja a hagyományos, tantervi követelményrendszeren túl olyan tudás biztosítása a tanulóknak, amely lehetővé teszi az átlagon felüli képzettség elsajátítását. Ezáltal képesek lesznek arra, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelő, sőt azon felüli vizsgákat sikerrel teljesítsenek, továbbtanuláskor plusz ismeretekkel bírjanak, az élet számos területén az átlagosnál magasabb képességekkel rendelkezzenek.

Pók Patrik és Habi Milán 5. osztályos tanulók eredményesen vettek részt az idei angol nyelvi versenyen, az országos döntőbe jutottak

Szívesen látjuk azokat a leendő ötödikeseket is, akik a környező településekről szeretnének részt venni az emelt szintű angol nyelvi és informatikai képzésben.

Versek és mesék

Tizedik jubileumi mesemondó és szavaló versenyét rendezte meg március 30-án a Bécsi Magyar Iskolában az Ausztriai Magyar Pedagógusok szervezete. A mintegy 300 fő részvételével lezajlott versenyen iskolánkat Ódor Kamilla 6. b osztályos tanuló képviselte Ady Endre: Ha szeretlek című versének előadásával.

Népdal-éneklési minősítő verseny

A hagyományokhoz híven idén márciusban is részt vettek iskolánk kiválasztott tanulói a “Tiszán innen, Dunán túl”országos népdal-éneklési minősítő verseny Veszprém megyei fordulóján. A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár által szervezett rendezvényen tanulóink Cseresznyés Zsuzsanna tanárnő felkészítésében vettek részt.

A 2. korcsoport szólóének kategóriában Báthory Csilla ezüst minősítést szerzett. Ódor Kamilla, Sós Henrietta és Sülle Andrea az 1. korcsoport kisegyüttes kategóriában szintén ezüst minősítést ért el.