Egykori tanulónk kiállítása

Volt növendékünk, az előző tanévben végzett Salk Réka a Teleki Blanka Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) 9. évfolyamos kitűnősége. Rajzaiból kiállítás nyílt a székesfehérvári József Attila Kollégiumban, ahol 2019. június 4-én színes program keretében mutatkoztak be az AJTP-s diákok.

Ötletes alkotások

Elkészültek az 5.b osztályos tanulók erdei iskolában készített alkotásai. Április végén a gyerekek Gaálné Kapás Krisztina monoszlói keramikus vezetésével kézműves foglalkozáson agyagozhattak, illetve megismerkedtek a fazekas mesterség alapjaival: korongozás módszerével tálakat, vázákat készítettek.

Az ötletes alkotások kellőképpen kiszáradtak, illetve kemencében kisültek, és el lehetett hozni azokat az iskolába.

A tanulók nagy örömmel fedezték fel és vették magukhoz saját termékeiket.

Újabb táncverseny – tanulóink eredményei

Mazsorettes lányaink ismét eredményes hétvégén vannak túl. Ekkor rendezték Budapesten a XXXVI. Zuglói Táncfesztivált, melyen ismét jól szerepeltek az Eszterlánc Mazsorett Egyesület tagjai. Különböző okok miatt (betegség, sérülés stb.) többször kellett átalakítani a csapatok koreográfiáját az elmúlt három napban. Ennek ellenére szépen helytálltak!

Íme az eredmények:  
Liliom csoport: II. hely (Az iskolából szerepeltek benne: Fehér Tiffani, Nagy Vivien, Varga Darina, Sebestyén Mia Málna).

Százszorszép csoport: I. és egy II. hely ( Iskolából részt vettek: Bihari Nóra, Fehér Dzsenifer,Varga Darina, Szakály Zorka, Sebestyén Mia Málna, Parádi Veronika, Csiga Boglárka).
Sebestyén Mia Málna-Szakály Zorka: I. hely


Sebestyén Emma Alma: II. hely és Zugló kupa különdíj.
Jázmin csoport: I. hely ( iskolából: Ódor Kamilla, Sebestyén Emma Alma)


Viola csoport: I. hely, III. hely és Budapest Bajnoki Kupa különdíj (Iskolánkból: Kujber Vivien, Sebestyén Emma Alma) Emellett még a csapat még egy különdíjat egy első és egy második helyezést hozott el!

További fotók, képgaléria

Jól szerepelt a Dance Action SE

A Ritmuscsapatok Országos Versenysorozatának budapesti állomásán áprilisban a Dance Action SE 24 koreográfiával indult 5 évestől 22 éves korig, köztük iskolánk számos tanulójával.

A kicsik Snoopy című koreográfiája 2. helyen végzett. A csapat tagjai: Majoros Zsófia, Libik Laura, Vígh Vanessza, Hosszú Anna, Vikor Zsóka.

Az Aihoo koreográfiával az 1. helyet érdemelte ki Török Alexandra, Vass Boglárka, Eizerle Zsófia, Farkas Gréta, Steigler Vanda, Vikor Zsófia. Szintén első helyezést kapott a Zene születése Kovács Hanna, Steigler Vanda, Fenyő Odett, Sülle Andrea és Vikor Zsófia közreműködésével.

Ugyancsak első lett a Magyaros, és még különdíjat is kapott. A csapat tagjai: Török Alexa, Vass Boglárka, Kovács Hanna, Bálint Blanka, Steigler Vanda, Fenyő Odett, Sülle Andrea, Horváth Szonja, Vikor Zsófia.

Hatodik helyet szerzett az Angyalos koreográfia, táncolták Sülle Andrea, Bálint Blanka, Horváth Szonja.

Goda Doroty csapatban a 2., 3.helyet szerezte meg, Guttengeber Adrienn csapatban 2., Kalocsa Liliana csapatban 1. és 2. helyen végzett és különdíjban is részesült.

Versmondás az édesanyákról

Az élet és anyaság tisztelete címmel Anyák napi kistérségi szavalóversenyt rendezett a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület a Thury-várban május 14-én. A vetélkedőre 6 iskola közel 30 tanulója nevezett, köztük Ódor Kamilla, iskolánk 6.b osztályos diákja is.

Ódor Kamilla Nadányi Zoltán: Anyu című versét szavalta

A zsűri elnöke Pintér Tibor, a Nemzeti Lovasszínház igazgatója volt. Az értékelésnél kiderült, hogy kiváló szavalatával Ódor Kamilla nyerte meg a versenyt.

A Várpalotai Hírcentrum videója

Junior versenytáncosaink eredményes szereplése

A budapesti Zrínyi Miklós Gimnáziumban május 12-én megrendezett 30. Bem Kupa klubközi táncversenyen Junior I D latin kategóriában neveztek iskolánk tanulói:Fazekas Levente-Balogh Panna. A gyerekek már 6 éve táncolnak a veszprémi Bonita sporttánc egyesületben. Az egyéni versenyzés 2 éve kezdték el.

A D kategóriában 4 latin táncot kell táncolniuk a versenyzőknek: szamba, cha-cha-cha, rumba, jive. Az erős mezőnyben 15 nevezőből a 6. helyezést érték el.

A következő verseny május 18- án lesz, a Lászlóvill Kupa, amit Székesfehérváron rendeznek meg.

A videón jive-t táncolnak.