A legszebb karácsonyi tantermek jutalma

Iskolánk diákönkormányzata decemberben karácsonyi teremdekorációs versenyt hirdetett. Az alsó tagozatban a 2.a és a 3.a osztály nyert holtversenyben.

Jutalmuk egy óra korcsolyázási lehetőség volt a várpalotai jégpályán. A gyerekek január 16-án használták ki a lehetőséget.

Nagyon jól érezték magukat az egészséges sportolás közben. A bátrabbak fogócskában és akadálypályán is kipróbálhatták magukat. Köszönet illeti a diákönkormányzatot a lehetőségért, és a szülőket a segítségért.

További fotók, képgaléria

Musical előadáson voltak az ötödikesek

Az ebben a tanévben elindított Lázár Ervin Program keretében szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítják a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Iskolánkban elsőként az 5. évfolyam mehetett el a program keretében színházi előadásra. A Veszprémi Petőfi Színház Titanic című musicaljét láthatták január 14-én.

A Titanic történetének számos feldolgozása létezik, néhány kultikus film is született már. A több díjat kapott musicalben, amelyet a Broadway-en is bemutattak korábban, történelmileg hiteles karakterek sorsa bontakozik ki a színpadon. Az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb vágyait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint 100 év a hajó útja óta, mégis felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal is.

Az 5.a osztály a Veszprémi Petőfi Színházban

A musical, ahogyan a bemutató óta mindenkor, az iskolásoknak szervezett délutáni előadáson is zajos sikert aratott.

Az 5.b osztály a Veszprémi Petőfi Színházban

Beindultak a Péti Darazsak

Január 12-én elkezdődtek iskolánk U12-es kosárlabda csapatának mérkőzései Székesfehérváron. A Várpalotai Kosárlabda Klub újonnan alakult Péti Darazsak csapata szeptember közepén kezdte meg felkészülését az országos bajnokságra Bizonyné Balogh Klára, Babu néni vezetésével.

Az alsó házban kezdtük a versengést. Rögtön az első meccsünket megnyertük Ajka csapata ellen, így a csoportelsőségért játszhattunk. Ellenfelünk ezúttal Velence volt, akiknek nem ez az első idényük a bajnokságban. Sajnos ezt a meccset elveszítettük, de nagyon ügyesen játszottunk.

Sok dicséretet kaptunk, igazán büszkék lehetünk a kis Péti Darazsakra! Következő mérkőzésünk február 9-én lesz, valószínűleg szintén Székesfehérváron, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola tornateremben, ahova várjuk a szurkolókat.

Rómeó és Júlia bábokkal eljátszva

A Veszprémi Petőfi Színház Imre herceg bérletének  idei első előadásán voltak január 8-án iskolánk 7-8. osztályainak érdeklődő tanulói. Az egy éve útjára indított, rendkívül kedvezményes ifjúsági bérlet keretében ezúttal Shakespeare egyik legismertebb és legnépszerűbb drámáját, a Rómeó és Júlia című klasszikus darabot láthatták.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben a Kabóca Bábszínház, a Veszprémi Petőfi Színház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház együttműködésében rendhagyó előadást mutattak be. A jól ismert történet szerint a két ellenséges veronai család gyermekei, Rómeó és Júlia között szövődött szerelem végzetes drámába torkollik. A Kabóca Bábszínház munkája nyomán bábok segítségével kelt életre az örökzöld szerelmi történet.

A színészek és bábok érdekes játéka új feldolgozást eredményezett, és elgondolkodtatta a fiatalokat, felnőtteket egyaránt.

Hideg van az iskolában

Néhány napja kimaradozik a fűtés intézményünk Hősök terei, alsó tagozatos épületében. A Pétkomm Kft. távhőszolgáltatási szakemberei jelenleg is keresik a hiba forrását. Az iskolában egyre alacsonyabb a hőmérséklet, ezért kérjük, hogy a gyerekek december 13-án, pénteken a szokásosnál melegebben öltözzenek. Azok a szülők, akik tehetik, már ma és pénteken ebéd után elvihetik gyermekeiket a megfázás elkerülése érdekében. A Berhidai úti épületünkben zavartalan a hőszolgáltatás, így nincs akadálya a szombatra ide tervezett alsó és felső tagozatos, közös programok lebonyolításának. Amint megtörténik a hibaelhárítás és helyreáll a fűtés, természetesen tájékoztatást adunk róla.

Korcsolyáztunk Várpalotán

A második és harmadik osztályosok 51 fővel december 11-én délután korcsolyázni mentek a várpalotai pályára Héninger Ildikó osztályfőnök szervezésében.

Segítői voltak Keskeny Miklósné, Németh Adrienn és Vaczula Róbertné tanító nénik.

Több szülő is velük tartott, hogy minél jobban sikerüljön a program. Ez így is volt: a gyerekek rendkívül jól érezték magukat.

További fotók, képgaléria

Újabb szereplés Vilonyán

Többször beszámoltunk már iskolánk énekkara és Vilonya község gyümölcsöző kapcsolatáról. Legutóbb novemberben látogatott intézményünkbe Fésüs Sándor polgármester, Tóth Árpád ötletgazda és Jánosházi Péter szabómester, hogy átadják ajándékukat énekkarunknak, 42 db. egyenruhát, valamint a diákönkormányzatunknak 20 ezer forintot. Erről itt olvashatnak.

Most újabb meghívásnak tettünk eleget. A vilonyai művelődési házban december 6-án, Mikulás napján szerepelt énekkarunk Cseresznyés Zsuzsanna karvezetővel: az erre az alkalomra írt dalt és a Titanic betétdalát adták elő. Erről korábban videofelvétel is készült.

A szereplést a vilonyaiak egy Titanic hajót ábrázoló hatalmas tortával köszönték meg.

Székesfehérváron jártunk a Győri Keksz gyárában

A nyolcadik osztályosok, néhány hetedikes tanulóval együtt lehetőséget kaptak, hogy kóstolással egybekötött üzemlátogatáson vegyenek részt a gyárban. A programra november 29-én került sor.

A kedves fogadtatás után máris izgalomban volt részünk, hiszen be kellett öltöznünk az előírásnak megfelelő védőruházatba! Az üzemben megtett séta során megismertük, hogyan készülnek a TUC keksz különböző változatai, de rácsodálkozhattunk a sokak kedvenceként ismert különleges MILKA csokoládék ( pl. az Oreo-termékeket tartalmazó finomságok) gyártási folyamatára is.

A látogatás hihetetlen érdekességekkel szolgált, mert megmutatta, hogy a gépesítés és a dolgozók összhangja az, ami miatt mi, csokirajongók élvezhetjük ezeket a finomságokat.

Köszönjük tanulónk, Kovács Gergő családjának a gyárban tett látogatás élményét, és vendéglátóinknak, hogy a gyárban készült termékek kóstolása után tapasztalatokkal és ízélményekkel telve térhettünk haza.

További fotók, képgaléria

Újabb adományok érkeztek

Mintegy harminc ajándékos dobozt hoztak november végéig tanulóink felhívásunkra, amellyel a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezéseként idén is elindított nagyszabású karácsonyi jótékonysági akcióhoz csatlakoztunk (erről bővebben itt írtunk). Köszönjük az eddigi gyűjtést mindenkinek, aki segíteni próbált a szeretet ünnepének szebbé tételéhez.

December 5-éig további csomagok érkeztek, és még korábbi tanulóink is adakoztak, így Kutny Blanka és Laura is hozott ajándékot. A csomagokat a GLS futárszolgálat juttatta el az országos gyűjtőközpontba, ahonnan majd a rászoruló családok kapják meg.