Farsang a felső tagozatban

Vidám gyereksereg, kiváló hangulat, színes és ötletes jelmezek, fergeteges osztályműsorok jellemezték az idei farsangot felső tagozatban. A február 16-án, pénteken megrendezett eseményre nagyon sokan jöttek el.

A rendezvény az egyéni jelmezesek felvonulásával kezdődött. Sokan nagy izgalommal várták, hogy sorra kerüljenek és bemutathassák gondosan megtervezett és kivitelezett jelmezüket.

Nehéz munkában volt a zsűri, amikor megpróbálta kiválasztani a legjobbakat. Tagjai voltak Kőmives Judit intézményvezető, Oláh Viktória intézményvezető-helyettes (kis vendégének takarásában), Kocsis Antal, a zsűri elnöke és Kárászné Edit gazdasági vezető.

Végül a legjobbak átvehették megérdemelt jutalmaikat.

Az egyéni jelmezesek felvonulása után következtek az osztályok műsorai. Túlzás nélkül mondható, hogy kiváló produkciókat láthatott a közönség, és a jutalom itt sem maradt el.

Közben megnyílt a büfé és elkezdődött a tombolajegyek árusítása. A tornateremben diszkó is volt ismert és legújabb slágerekkel. Végül eljött tombolasorsolás ideje is, ahol tortával, értékes tárgyakkal lettek gazdagabbak a legszerencsésebbek.

További fotók, képgalériák, videók ide kattintva

Történelmi látogatás a Thury-várban

Február 14-én rendezték meg a várpalotai Thury-várban a X. Bálint napi történelmi konferenciát. A tanácskozás alkalmával előadást tartott a török korszakról és a várvédő Thury Györgyről dr. Töll László ezredes, hadtörténész. Az előadáson részt vettek iskolánk 6. osztályos tanulói Ácsné Kerekes Gabriella és Ácsné Sebestyén Éva osztályfőnökök vezetésével.

A lehetőséget kihasználva az osztályok bejárták a Thury-várat a „pincétől a padlásig: megnézték a kínzókamrát, a fotókiállítást, a lovagtermet, a török bemutatót, sétáltak a vár bástyáin. Megismerkedtek az egykori várvédők ruházatával, fegyvereivel, végig követtek a katonák belső körleteit, közlekedési folyosóit.

A rendhagyó történelem órának is beillő látogatáson kiegészíthették a tankönyvből és az órákon szerzett ismereteiket. Olyan tapasztalatokat gyűjthettek, amelyek helyi tudnivalókkal bővítették általános történelmi műveltségüket.

További fotók, képgaléria

Korcsolyázás Várpalotán, február 14.

Az 5. a és b osztályok tanulói február 14-én meglátogatták a várpalotai korcsolyapályát, osztályfőnökeik: Jurácsikné Vékony Anna és Varga Balázsné Hauzer Hajnalka vezetésével. A kétórás program során volt, aki először húzott a lábára korcsolyacipőt, mások rutinosan mozogtak a jégen. A tanulóknak nagyon jól esett egy kis mozgás újszerű környezetben, a hátralévő iskolai órákon is jobban teljesítettek aznap.

további fotók, képgaléria

Farsang az alsó tagozatban

Idén február 9-én rendeztük meg az alsó tagozat farsangját. A rendezvényen rengeteg tanuló öltött színes, ötletes jelmezt. A hagyományos öltözékek mellett a legújabb filmek főszereplői, kedves mesebábok és félelmetes űrlények is felvonultak.

A felvonulás után játék következett: a különböző helyszíneken a legügyesebbek a büfében beváltható kuponokat kaptak. Folyamatosan lehetett vásárolni tombo-laszelvényeket is. Sorsolás a farsangi mulatság végén volt. Számos értékes nye-remény talált gazdára, végül a főnyereményt, egy tortát is kisorsoltak.

farsang, alsó tagozat, videó

farsang, alsó tagozat, képgaléria

Nyugdíjas búcsúztató

Házi ünnepség keretében búcsúzott el iskolánk február 5-én Lohonyainé Simon Anna tanítótól, aki 1978 óta dolgozott az intézményben. A tanítói munka mellett 1997-től a könyvtárat is vezette.

Kőmives Judit igazgató idézte fel – ahogyan kollégái nevezték – Ancika munkásságát, a mindig lelkiismeretes nevelői, tanítói tevékenységét, a rendkívül pontos, precíz könyvtárosi feladatvégzését. Kérte, hogy nyugdíjas éveiben se felejtse el az iskolát, munkatársait, és bármikor, amikor kedve van, jöjjön vissza az iskolába egy kis beszélgetésre.

Tanítók, tanárok egyaránt szeretettel köszöntötték Ancikát, felidézve a közös élményeket, megköszönve neki a sok-sok segítséget, javaslatot, amit az elmúlt években a pedagógiai munka során nyújtott. Ő meghatódva fogadta a kollégák megnyilvánulásait, hasonló érzelmekkel viszonozva azokat.

Korcsolyázás Várpalotán

Iskolánk időnként lehetőséget teremt arra, hogy tanulóink a várpalotai jégpályán sportolhassanak. Ezúttal a 7. évfolyamosok korcsolyázhattak, Bizony Istvánné és Cseresznyés Zsuzsanna osztályfőnökök felügyelet mellett.

Szurkolás a Telekom egyik mérkőzésén

Iskolánk 40 db. jegyet kapott nemrég a Telekom Veszprém kézilabda csapatától a Cegléd elleni mérkőzésre. Nagy élmény volt a Veszprém Arénában tett látogatás, és a megyeszékhely csapatának való szurkolás. A Telekom végül óriási fölénybe került, 41:15-re győzött.

Karácsonyi ünnepségek 1.

Mozgalmasan teltek a karácsony előtti időszak utolsó napjai iskolánkban. Tanulók és nevelők egyaránt az ünnepre készülődtek, műsorokat adtak, köszöntötték egymást az év egyik legjelesebb szakaszában.

Az alsó tagozat második osztályosai látványos ünnepi műsorral készültek, és adták elő azt a szülőknek és a gyerekeknek. Somogyvári Róbertné és Reichardné Réz Zsuzsanna osztályfőnökök betanításában a szent család megpróbáltatásairól, a helyiek elutasításáról, a befogadás megtagadásának indokairól és Jézus születéséről számoltak be az iskolai tv elképzelt riportjai formájában. A színházi előadás minőségét idéző zenés, énekes, szöveges műsor nagy sikert aratott.

A kicsiknek és tanítóiknak Somogyi Vera intézményvezető-helyettes kívánt kellemes karácsonyt, boldog ünnepeket és nyugalmas téli szünetet.

Karácsonyi ünnepségek 2.

A felső tagozatosok ünnepségén az 5. osztályosok csoportja és az iskola énekkara adott műsort Jurácsikné Vékony Anna és Tóth Zsuzsa vezetésével, Kucsera Károlyné Kovács Szilvia és Cseresznyés Zsuzsanna közreműködésével.

A színvonalas, változatos műsor népi hagyományok, ünnepi szokások, karácsonyi játékok és énekek segítségével idézte fel az ünnepkört, a közönség tetszését és vastapsát kiérdemelve.

Végül Oláh Viktória intézményvezető-helyettes – megköszönve a gyerekek és a pedagógusok eddigi munkáját – kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet és jó pihenést kívánt a téli szünetre mindenkinek.