Új székek, asztalok érkeztek

Iskolánk talán legrégebbi berendezéseit, a természettudományos szaktanterem több évtizedes asztalait és székeit cserélhettük le a napokban. A vadonatúj bútorokat a Veszprémi Tankerületi Központ rendelte meg és finanszírozta.

Bibliát kaptunk ajándékba

A Pétfürdői Római Katolikus Plébánia nemrég egy gyönyörű Bibliát ajándékozott iskolánknak. A nemes adományt Halmágyi Zoltán plébános ajánlotta fel Lendvai-Frikkel Attilának, iskolánk hitoktatójának közvetítésével.

A kézikönyvtár állományába került Bibliát elsősorban a hitoktatás keretében, de bármely tanítási órán is használhatják a tanulók, pedagógusok.

Véradó ünnepségen adtunk műsort

Iskolánk énekkara és diákjai adtak műsort a III. Véradó Ünnepségen november 23-án a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. A rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Pétfürdői Alapszervezete tartotta, ahol elismeréseket adtak át, és köszönetüket fejezték ki az önkénteseknek odaadó munkájukért.

Kujber Vivien 8.b. osztályos tanuló zongorázott, Simák Larina 4. a osztályos tanuló mesét mondott, az Iskola énekkara csodálatos műsort adott a közönségnek Cseresznyés Zsuzsanna tanárnő vezetésével.

Az alapszervezet minden diáknak csokit és karácsonyi hűtőmágnest, az egyéni előadóknak és az énekkarnak emléklapot ajándékozott, az iskola pedig számítógépes kiegészítőkkel lett gazdagabb.

További fotók, képgaléria

Kémia óra a gyakorlatban

Gyógyszertári látogatáson vettek részt iskolánk 7-8. osztályos tanulói Bizony Istvánné tanárnő vezetésével november 14-én.

Erdélyiné dr. Hődör Éva gyógyszertár-vezető színes, érdekes előadásával bővítette a diákok természettudományos ismereteit.

Szó volt a laborvizsgálatok mibenlétéről, jelentőségéről, a különféle anyagok kimutatásáról, felismeréséről, és a pH mérés módszertanáról is.

További fotók, képgaléria

Hatvan éves osztálytalálkozó

Belegondolni is borzongató: hat évtizeddel ezelőtt fejezte be általános iskolai tanulmányait egy osztály Pétfürdőn.

1958 után most, 2018. októberében újra együtt voltak azok, akik eljöttek találkozójukra a helyi Diófa Vendéglőbe. Sinkó Ferenc hívta fel a figyelmet erre a nem mindennapi alkalomra, ahol felidézték a régmúlt iskolás éveiket. Megmutatta az egykori tablójukat is, hogy legyen mihez hasonlítani a most készített fotót.

Akik a friss képen szerepelnek (balról jobbra): Habi Teréz, Sáfrány Zsuzsa, Vadász József, Szilágyi Erzsébet, Csekli Katalin (ülő sor), Tamás Ilona, Suhajda Erzsébet, Hosszú Mária, Katona Imre, Szakonyi Zsuzsanna, Sinkó Ferenc (középső sor), Horváth Sándor, Tóth Éva, Fadgyas Lajos, Kaposi Ferenc, Horváth István (hátsó sor).

Tanáraik voltak: Horváth István igazgató, Teleki Tiborné osztályfőnök, Csonka Endre, Nagy Éva, Teleki Tibor, Újhelyi Gábor, Varga Károlyné, Wittman Jánosné.

Őszi hangulatban

Az egyre inkább hűvösödő, borongós őszi idő hangulatát örökítette meg Bizony Istvánné tanárnő, Babu néni az iskolánk környezetében készített fotókon. Hamarosan itt a tél, a fák elveszítik maradék leveleiket. A párás, ködös idő télire fordul, és megjelenik majd velejárója, a hóesés is.