Könyvtárhasználati vetélkedő

Idén ismét megrendeztük iskolánkban a könyvtárhasználati vetélkedőt Szilvásiné Szabó Csilla könyvtáros szervezésében. Október 17-én a felső tagozatos évfolyamokból sokan vállalták a megmérettetést a könyvtárban. A feladatsor kérdései komoly kutatómunkát igényeltek a tanulóktól.

A válaszok értékelésére és az eredményhirdetésre október 21-én kerül sor.

További fotók, képgaléria

Boldogságórák – A Vahúr Állatvédő Egyesületnél folytatódott az akció

A Boldogságórák program az iskolai hónapokra tíz témakört javasol. Szeptemberben a hála állt a középpontban. Ennek szellemében dolgoztak például a 4. b osztály tanulói osztályfőnökük, Reichardné Réz Zsuzsanna közreműködésével. Beszélgettek a hála mint cselekedet fontosságáról, arról, hogy miért is lehet hálás az ember. Ilyen volt – többek között – az állatok védelme, egy kutyamenhely lakóinak figyelemmel kísérése, megsegítése is.

A gyerekek gyűjtést szerveztek és erről levelet is írtak az ajaki Vahúr Állatvédő Egyesületnek, hogy hozzájáruljanak a kutyák komfortosabb elhelyezéséhez.


Adományukat Reichardné Réz Zsuzsanna osztályfőnök vitte el Ajkára, és adta át az egyesület munkatársainak, akik hálásan fogadták iskolánk tanulóinak küldeményét.

Íjászat mesterfokon

Kovács Gergő, iskolánk 8. osztályos tanulója 2018 novemberében kezdett íjászkodni Várpalotán a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesületnél.  Eddigi legjobb eredménye az idén szeptember 7-8-án megrendezett országos bajnokságon elért csapatverseny 1. hely.

Az augusztus 31-én Lovászpatonán rendezett versenyen egyéni 1. helyezett lett gyermek kategóriában, valamint összevont különdíjat szerzett ugyanitt, a legmagasabb pontszámot lőtt versenyző gyermek és felnőtt kategóriában. Október 5-én Pétfürdőn megrendezett versenyen először indult ifi kategóriában és 3. helyezett lett.

Énekeltünk a zene világnapján

Október 1. a zene világnapja, amelynek alkalmából iskolánk énekkara előadta a Szélkiáltó kánont és Radnóti Miklós megzenésített Bájoló című versét Cseresznyés Zsuzsanna karvezető vezényletével. Közreműködött az iskola két tanára, Bizony Istvánné és Megyesi Pálné. Ebből az alkalomból mutatták be az énekkari tagok új egyenruhájukat, amelyet a vilonyai önkormányzat és az óvoda szülői munkaközössége ajánlott fel a tavalyi együttműködés eredményeként.

Ismét színházba készülünk

A Petőfi Színház tavaly indította útjára Imre herceg bérletét, amely a Veszprémben és vonzáskörzetében élő fiatal korosztálynak biztosít igen kedvezményes áron színházi előadásokat. Iskolánk az elsők között élt a lehetőséggel, és több darabot is megnézhettünk ennek keretében. Idén ősszel újabb előadások várják tanulóinkat.

Elsőként Janikovszky Éva: Égigérő fű című vígjátékát láthatjuk, melyre több mint száz 4-6. osztályos tanuló jelentkezett. Janikovszky Éva ifjúsági regényét 1979-ben filmesítették meg Palásthy György Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében, de a mai napig ismert mindenki előtt ez a kedves kis történet.

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent. A ház lakói, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy az udvarra gyeptéglák kerüljenek…