Műsorral készülünk az október 23-i emlékezésre

Már gőzerővel készülnek nyolcadik osztályos tanulóink osztályfőnökeik, Bizony Istvánné és Cseresznyés Zsuzsanna vezetésével, Kucsera Károlyné Kovács Szilvia tanárnő szakmai irányításával az 1956. október 23-i megemlékezésre.

Az elmúlt szombaton a helyszínen, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színpadán folytak a próbák, hét közben pedig az iskola tornatermében.

Október 19-én délben az iskolai ünnepségre kerül sor a közösségi ház színháztermében, október 23-án 16 órától ugyanitt a települési megemlékezés lesz. Itt szintén iskolánk műsorát láthatják majd az érdeklődők.

Emelt szintű számítógép-használati vizsgalehetőség

Iskolánk az emelt szintű informatika oktatás keretében évek óta lehetőséget biztosít az ECDL (Európai Számítógép-használati Jogosítvány) vizsgára való felkészítésre.

Az érdeklődő 7. és 8. osztályosok évfolyamonként heti két-két alkalommal vehetnek részt a felkészítő foglalkozásokon.

Az előző tanévben valamennyi érdeklődő diák sikeres vizsgát tett a Prezentáció című modulból az I. István Szakgimnáziumban (Székesfehérvár, Várkörút 31.). Idén ők a Szövegszerkesztés témakörből készülnek a vizsgára, míg a 7. osztályosok a Prezentáció modulból szeretnének vizsgát tenni.

Az ECDL szabályzata szerint a bizonyítványt 4 sikeres vizsga után állítják ki. A vizsgához szükséges regisztráció költségét (amely 4 évre szól) és egy-egy sikeres vizsga díját a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért elnevezésű szervezetünk biztosítja, tehát a résztvevőket nem terheli költség.

Függetlenség-napi kiállítás

Október 4-én iskolánk 8.b osztálya Bizony Istvánné osztályfőnök vezetésével megnézte a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban a település függetlenségének 21. évfordulója alkalmából október 1-jén megnyílt kiállítást.

A tárlat Alkotó pétiek címmel a helyben élők munkáit, művészi alkotásait mutatja be október 7-ig. A közel félszáz péti műveit felvonultató bemutatót érdeklődéssel nézték végig a tanulók.

Nyelvvizsgára felkészítő foglalkozások

Ebben a tanévben is lehetősége van iskolánk tanulóinak angol nyelvi vizsgára felkészítő foglalkozásokon részt venni.

Az előző tanév végén a felkészítőn részt vett valamennyi diák, 12 fő alapfokú C típusú nyelvvizsgát szerzett. A vizsga költségeit – 22 ezer forint/fő – iskolánk alapítványa, a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért teljes egészében fedezte. Ebben a tanévben, 7. osztályban heti egy, 8. osztályban heti két felkészítő foglalkozáson vehetnek részt a tanulók.

Hasznos újságok, kiadványok

Ebben a tanévben is lehetőség van különféle magazinok, kiadványok előfizetésére, megrendelésére.

Felső tagozatosoknak ajánljuk a Lájk magazint, amely érdekes tartalmakkal jelentkezik minden hónapban. Az alsó tagozatosoknak készítik a Tudorka magazint rajzolható, színezhető oldalakkal, ajándékokkal, mellékletekkel.

A magazinok előfizetői szelvényeit Cseresznyés Zsuzsanna tanárnőnél lehet kérni. Ugyancsak őnála lehet megrendelni a Magyar mondák című kiadványt és más érdekes könyveket is.

Első hét az alsó tagozatban

Hamar megszokták a gyerekek, hogy szeptember 3-tól minden hétköznap iskolában kell menni. A tanító nénik mindent megtettek azért, hogy a nyári szünet után zökkenőmentesen kezdődjön az új tanév.

Különösen fontos, hogy az első osztályosoknak sikerüljön beilleszkedni az iskola világába. Ennek érdekében még iskolanyitogató foglalkozásokat is szerveztek, úgy tűnik, sikerrel, mert a legkisebbek szintén jól viselték a tanév első hetének munkanapjait.

További fotók, képgaléria

Tej és kifli tízóraira

A pétfürdői önkormányzat jóvoltából ebben az évben is biztosított iskolánk alsó és felső tagozata minden tanulójának tej és kifli valamennyi tanítási napon.

A tízórait immár 13 éve térítésmentesen kapják a gyerekek. Korábban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) biztosította ezt. Megszűntével Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata vállalta, hogy továbbra is beszerzi és eljuttatja az iskolába a tejet és a kiflit.

További fotók, képgaléria