Diáknap az egészség jegyében

A korábbi hagyományokat folytatva május 25-én, pénteken tanítás nélküli diáknapot szervezett iskolánk, melynek kiemelt témája volt az egészséges életmód, az egészség megőrzése.

A tanulók a nap első részében rajzolhattak és verset, szöveget írhattak az egészséges életmódról, az egészség megőrzésének fontosságáról, annak különféle lehetőségeiről. Az elkészült alkotásokat hamarosan a honlapunkon mutatjuk be, és szavazással dől el, melyek lesznek a legjobbnak tartott művek.

Mindeközben az alsó tagozatban az egészség témaköréhez kapcsolódó bemutatók, foglalkozások voltak, ahol a gyerekek játékos formában megismerkedhettek a legfontosabb tudnivalókkal.

Ezután a gyakorlatban is kipróbálhatta mindenki a mozgás jótékony hatását, mégpedig zenés kísérettel, Gárdonyi Andrea gyakorlott zumbatáncos vezetésével.

A Vöröskereszt Várpalotai Szervezetének segítségével a diákok egy totót tölthettek ki a szervezet megalakulásnak körülményeiről, alapelveiről, tevékenységük formáiról. Ezután gyakorlati bemutatót is tartottak a balesetek, vészhelyzetek helyes kezelésének tudnivalóiról, Fekete Istvánné a Vöröskereszt várpalotai szervezetének vezetője irányításával.

A tartalmas nap úgynevezett hangterápiás foglalkozással zárult, ahol az érdeklődő tanulók megismerkedhettek ezzel a különleges, relaxációs módszerrel Sárközi Krisztiánnak, a Gyógyító Energia Alapítvány munkatársának segítségével.

További fotók, képgaléria

Közös zumba – videó