Tanévzáró ünnepség ballagással

Iskolánk június 16-án tartotta tanévzáró ünnepségét és a nyolcadik osztályosok ballagását. Kőmives Judit intézményvezető értékelte a tanévet, kiemelve az iskola eredményeit, legkiválóbb tanulóinak tevékenységét.

Az ünnepség a nyolcadikosok ballagásával kezdődött, akik az osztálytermükből indulva végigvonultak az osztálytermeken, folyosókon és elbúcsúztak az ebédlőtől is.

Az iskola előtti ünnepség Szalai Regina 7.a osztályos tanuló köszöntőjével kezdődött, aki az ünnepség konferálást végezte.

A 7. osztályosok búcsúztatója után Mihálovics Krisztofer köszönt el az iskolától a nyolcadikosok nevében.

Kőmives Judit, az intézmény vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek bennünket céljaink elérésében: így az alsós és felsős Szülői Munkaközösségnek, iskolánk alapítványának, diákönkormányzatának az anyagi támogatásért; azoknak a helyi szervezeteknek, intézményeknek, péti lakosoknak, akik éves iskolai programjainkat színesítették jelenlétükkel, segítségükkel. Külön köszönetét fejezte ki a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárnak egész évben nyújtott támogatásukért. Iskolánk tanulóinak magatartás átlaga: 4,17; a szorgalom: 4, tehát jó. Jeles tanulmányi eredményt ért el 28 diákunk, Kitűnő és kiváló bizonyítványt vihet haza: 44 tanuló. Külön öröm számunkra, hogy kiváló tanulóink száma évről-évre növekszik – ismertette az igazgató. – Kilenc tanulónk 4 évig, 6 tanulónk 8 éven át kitűnő eredményt ért el. Négy fő kiemelkedő közösségi munkájáért, 1 diák kimagasló sportteljesítményéért részesül jutalomban. Versenyeken is öregbítették diákjaink iskolánk jó hírnevét. Csak a legkiemelkedőbb eredményeket szeretném kiemelni ezek közül: a London Bridge TITOK Országos Feladatmegoldó 3 fordulós verseny budapesti országos döntőjén 04.15-én. az előkelő VIII. helyezést érte el Kujber Vivien 7.b osztályos tanuló. Ugyanezen a versenyen Nagy-Zsugya Ádám 7. a osztályos diákunk 9. lett. (Ők ezért a teljesítményéért nevelőtestületi dicséretben részesülnek.) Mirankó Kíra 8. b osztályos tanulót szintén nevelőtestületben részesül kiemelkedő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért.

Az Oktatási Hivatal által Pétfürdőn szervezett országos népdaléneklési verseny megyei döntőjén 3 tanulónk indult: Báthory Csilla 6. b osztályos, Ódor Kamilla és Soós Henrietta 5. b osztályos tanulók. Ők kiváló szereplésükért arany minősítést kaptak.

Örömmel jelentette be, hogy az elmúlt napokban kapta az értesítést, mely szerint minta iskola lettünk, az Egészségfejlesztő Mintaiskolák Hálózatának tagja. Arany János idézetével kívánt sok sikert a búcsúzó diákoknak:
“Útjaink százfelé válnak,
De szívünk egy célért dobog,
Nekivágunk a küzdelmes mának,
És épít karunk egy szebb holnapot…”

Az énekkar búcsúztató dala után nyolcadik osztályosok a hagyomány szerint színes léggömbök szélnek eresztésével fejezték be általános iskolai tevékenységüket, majd megkapták családtagjaiktól, ismerőseiktől virágjaikat és búcsúajándékaikat is.

A tanulók közül a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért nevében Reichardné Réz Zsuzsanna elnök köszöntötte a legkiválóbbakat.

Tránszki László, a Pétfürdő Sportjáért Alapítvány elnöke jutalmazta azokat, akik sokat tettek az iskola és Pétfürdő sporteredményeiért.

Az ünnepség befejezéséül az intézmény vezetője megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a tanév során a tanulók és az iskola eredményes tevékenységéhez.

További fotók, képgaléria

Ballagás 2018 – videó