Sport- és egészségtábor tanulóinknak

Június 3. és 4. hetében szerveztük meg a sport- és egészségtábort iskolánk 50 tanulójának az 1-3. és a 4-6. osztályokból. A tábor a Veszprémi Tankerületi Központ EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) pályázatának támogatásával valósult meg.

A 4. heti tábor első napjának elején megismertettük a tábori programokat a tanulókkal és megbeszéltük a csoportszabályokat, valamint az együttműködés módjait. Ezeket egy nagy csomagolópapírra írtuk, majd a végén mindenki „aláírta”, azaz körberajzolta a tenyérnyomatát.

Elsőként a Balatoni Élményparkot látogattuk meg. Az itt eltöltött idő nagy élmény volt mindenki számára. Anyagi okok miatt a csoportból többen még soha nem jártak ilyen helyen.

A gyerekek a hét folyamán csoportmunkában egy óriás térképet készítettek, melyet naponta kiegészítettek a településen bejárt területekkel. Nagyon élvezték, tetszett nekik ez a feladat. Kedden a célpont a szabadtéri kondipark majd Pétfürdő nagyobb játszótere volt. A kondiparkban megtanultuk használni az ott lévő eszközöket. Megismertük az eszközök célját, biztonságos használatát, majd hagytunk időt arra, hogy mindenki kipróbálhassa őket forgórendszerben. Ezután átsétáltunk a játszótérre, ahol egy izgalmas „versenypályát” állítottunk össze az itt található eszközök felhasználásával, amin minden gyerek végigment.

Az esős időjárás miatt a tervezett gyalogtúránk sajnos meghiúsult. Az időjárás előrejelzésekből számítottunk erre, ezért egy belső programmal is készültünk erre a napra. Ezen a napon a tornateremben elsősorban labdajátékokat játszottunk.

A tábor zárásaként pénteken délután zsúrt rendeztünk, melyre a gyerekek finom süteményeket és innivalókat hoztak. Eszegetés közben felelevenítettük a hét folyamán tanult játékokat az elkészített fényképek segítségével. A program zárásaként közösen megtekintettük a csoportok által elkészített térképeket, beszélgettünk a heti élményeikről.

További fotók, képgaléria I.

További fotók, képgaléria II.

További fotók, képgaléria III.