Élet zengi be az iskolát

A tanévnyitó ünnepséggel augusztus 31-én délután hivatalosan is megnyílt a 20128/19. év tanév iskolánkban.

Kőmives Judit intézményvezető külön köszöntötte az első osztályosokat, akik idén kapcsolódnak be az iskola életébe. Szalai Regina 8.a osztályos tanuló felkonferálásban mutatták be verses-zenés műsorukat.

Igazgató asszony ismertette a következő tanév rendjét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok tudásuk legjavát adva törekednek a színvonalas nevelés-oktatás megvalósítására, és ebben számítanak a szülők hatékony támogatására is. Mindez a tanulók részéről szintén céltudatos hozzáállást követel meg a magatartás és a szorgalom terén egyaránt.

Kiemelte: az iskola eredményei önmagukért beszélnek, hiszen – egyes pletykák ellenére – az intézmény a továbbtanulásban, a különféle versenyeken való részvételben, valamint a tanulók lemorzsolódásának megakadályozást és az év végi osztályzatokat tekintve is az országos átlag felett teljesít. Bejelentette, hogy az idén, hazánk valamennyi iskolájához hasonlóan bevezetik az e-napló használatát, melynek segítségével a szülők rövid időn belül digitálisan, akár a mobiltelefonjukon figyelemmel kísérhetik gyermekeik iskolai tevékenységét, jegyeit.

Kérte, hogy mindenki rendszeresen figyelje az iskola honlapját, ahol folyamatosan frissülnek a hírek, a fontos tudnivalók. A hatékony tájékoztatást fogja szolgálni ettől a tanévtől az iskola Facebook profilja is. Végül Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című versének soraival nyitotta meg hivatalosan is a 2018/19. tanévet:
“Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz.”

További fotók, képgaléria

Elsősök műsora – videó