Melyiket válasszam? – Bemutatkozott néhány középiskola

November közepén iskolánkban néhány környékbeli középiskola intézményvezetője tartott bemutató előadást az érdeklődő szülőknek és 7., 8. osztályos tanulóknak:

– Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

(bemutatkozó videó)

– Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma

(bemutatkozó videó)

– Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma

(bemutatkozó videó)

– Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

(bemutatkozó videó)

A jól sikerült rendezvényről a következő vélemények fogalmazódtak meg:

Egy diák tollából
A környék négy népszerűbb középiskolájának igazgatói jelentek meg. Azért hívták őket, hogy a saját iskolájukról beszéljenek, de ezen kívül még sok olyan fontos dolgot is hallottunk, ami még a segítségünkre lehet a jövőben. Informatív egy órában volt részünk.
Czene Ádám 8.b

Egy szülő tollából
Tisztelt Igazgató Asszony!
Köszönetünket szeretnénk kifejezni, hogy megszervezte és lebonyolította az iskolában megtartott pályaválasztási napot. Lehetőséget biztosított, hogy sokkal jobb tájékoztatást kapjunk gyermekeink középiskolai oktatási intézményének kiválasztásával kapcsolatos kérdéseinkre. Minden egyes gesztusra, információra és jó érzésre szükség van mind a gyermek mind a szülő számára a helyes döntés meghozatalában. De talán a legfontosabb, amit magukkal visznek a gyermekek, az a tudás, tapasztalat és rátermettség, amit útravalóul kaptak az iskolában dolgozó nevelőktől. Hiszen mindenki tudja, hogy egy épülő háznak is az alapja a legfontosabb. Biztosak vagyunk benne, hogy gyermekeink megfelelő alapot kaptak a Pétfürdői iskolában.
A pályaválasztási tájékoztatót jól felkészült előadók, jó előadásmód, versenyhelyzet létrehozása, megfelelő informálás, meggyőző érvek és magabiztosság jellemezte.
Balogh Ádám szülő