Mesék ünnepváró hangulatban

A legszebb, amikor sikerül átélni azt, amiről mesélünk, ezt próbáljátok meg ti is. Nyugodtan kell mesélni, ahogyan egymásnak, nem izgulni, mert az csak akadályozza a kifejező előadást – mondta jó tanácsként a versenyzőknek Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere iskolánk alsó tagozatosainak mesemondó versenyén, amikor megnyitotta a rendezvényt.

November 27-én délután 16 kisdiák mutatta meg mesemondó tudását társainak, szüleinek, az iskola vezetésének: Kőmives Judit intézményvezetőnek és helyetteseinek, valamint a zsűrinek.

Már túl voltak egy megmérettetésen, hiszen az osztályonkénti fordulón ők bizonyultak a legjobbaknak. A téma a tél, a közelgő ünnep, a karácsony és a hozzá kapcsolódó hangulat, ahogyan Szabóné Kramaszta Márta tanító, a mesemondó verseny szervezője ismertette.

A tanulók osztályonként adták elő meséiket, sorrendben: Leiner Csenge, Pusztai Patrik (1. b), Németh Zsófia, Deák Béla (1. b), Kujber Marcell, Szakály Hanka (2. a), Lőrincz Zsombor, Molnár Tamás (2. b), Bihari Nóra, Halasi Loretta (3. a), Szakács Marcell, Sánta Flóra (3. b), Simák Larina, Börczi Barnabás (4. a), Sándor Mirabella, Mészáros Mira Melitta (4. b). Meséltek sok állatról, a Mikulásról, a három karácsonyi galambról, Csikorgóról, Egérkéről, az angyalról, a hóemberről, a fagykirályról, Holle anyóról és megannyi kívánságról.

A zsűri most tényleg nehéz helyzetben volt a sok kiváló előadás meghallgatása után, ahogyan jellemezte munkájukat Barták Péter elnök, iskolánk magyar nyelv és irodalom szakos tanára, könyvtárosa.

Társaival, Pardiné Mórocz Magdolna nyugalmazott könyvtárossal és Ambrus Melindával, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár munkatársával figyeltek – többek között – a jó meseválasztásra, a szövegtudás minőségére, az előadásmód színvonalára. Végül a következő helyezéseket hirdették ki: az 1. és 2. osztályosok közül első lett Lőrincz Zsombor, második Németh Zsófia, harmadik pedig Kujber Marcell. A 3. és 4. osztályosok helyezettjei: I. Szakács Marcell, II. Sándor Mirabella, III. Halasi Loretta. Ők oklevelet és könyveket kaptak. A verseny valamennyi résztvevője emléklapban és jutalomban részesült.

A két első helyezett iskolánkat képviseli majd a területi mesemondó versenyen.

További fotók, képgaléria