Az egészséges életmódról a diáknapon

Volt minden, ami az egészség megőrzése érdekében megtehető, végiggondolható, megjegyezhető és a jövőben gyakorolható. Minden, ami belefért egy tanítás nélküli diáknapba december elsején, amikor az iskolánk tanulói alsó és felső tagozatban egyaránt az egészség jegyében tevékenykedtek.

Lukács László tűzoltó őrnagy, a várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja vetített képes előadásával kezdődött a nap.

Az adventi gyertyagyújtás meghitt pillanatai mellett gondolni kell az ott leselkedő veszélyekre is – hívta fel a gyerekek figyelmét -, csakúgy, mint az egyéb veszélyforrásokra, a hibás elektromos csatlakozókra, a gyúlékony anyagok helytelen tárolására. Emellett a füst okozta egészségkárosodásra, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és a környezetvédelem jelentőségére is kitért.

Ezután a gyerekek osztályonként gyümölcs- és zöldségsalátákat, szobrokat készítettek, mandula- és kókusztej-kóstoláson vettek részt, plakátokat szerkesztettek a környezetvédelem különféle területeiről, ismeretfelmérő totót, tesztet töltöttek ki. Az alsó tagozatban zumba bemutató és közös táncolás is volt.

Közben Födelmes Tímea tartott ismertetőt az Internet gyermekekre leselkedő veszélyeiről, Mike Melinda pedig fantasztikusan iskolázott kutyáival járta az osztályokat, hogy a gyerekek testközelből megismerkedhessenek az állatokkal, így alakítva megfelelő hozzáállásukat.

Végül Fekete Istvánné, a Vöröskereszt várpalotai szervezetének vezetője és önkéntes segítője tartott bemutatót a Hősképző sorozat keretében az újraélesztés mindenki által elsajátítható gyakorlati tudnivalóiról.

Az elkészült gyümölcssalátákból, zöldségszobrokból kiállítást is készítettek, a totót és a környezetvédelmi plakátokat pedig a későbbiekben értékelik és jutalmazzák.

További fotók, képgaléria

Alsó tagozat – képgaléria

Katasztrófavédelmi előadás – képgaléria

Tejkóstolás – képgaléria

Újraélesztés a gyakorlatban – képgaléria

gyümölcssaláták, zöldségszobrászat – képgaléria