Falukarácsony iskolánk műsorával

Szívünk, lelkünk ilyenkor elcsendesedik, nyugalom tölti meg az ünnepvárás napjait. Karácsonykor kicsit megáll az élet, hogy egymásra, szeretteinkre és magunkra gondoljunk – mondta Horváth Éva polgármester a december 14-i karácsonyi ünnepségen a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében, amit zsúfolásig megtöltött a nagyközség érdeklődő közönsége.

Tartalmas és színvonalas műsorral várták a szervezők a település polgárait. A polgármester asszony emlékeztetett: immár 21 éve karácsony előtt együtt ünnepelnek, eleinte a nagyközség nyugdíjasaira, magányos időseire gondolva, később mindenkit meghívva az évzáró ünnepségre.


A műsor a legkisebbektől az iskolásokon át művészeti együttesekig, a péti nyugdíjas klub táncosaiig, a Muskátli Táncegyüttes előadásáig terjedt. A magas színvonalú műsorszámokat Lakatos-Ézsiás Anita karácsonyi dalai fogták keretbe.

Fellépett a Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda Sün Balázs csoportja, a Dance Action és az Eszterlánc Mazsorett Együttes iskolánk tanulóinak részvételével, a Péti Nyugdíjas Klub táncosai, valamint a Muskátli Táncegyüttes. Nagy Gáborné Ady Endre: Karácsonyi rege című versét adta elő.

Iskolánk 5. osztályos tanulói Móra Ferenc: A didergő király című művének mai adaptációját adták elő Kucsera Károlyné Kovács Szilvia drámapedagógus, Megyesi Pálné és Barták Péter osztályfőnökök betanításában. A színdarab nagy sikert aratott a közönség körében. A műsort Lakatos-Ézsiás Anita Karácsonyi álom című dalának együttes éneke zárta iskolánk ötödikeseivel.

További fotók, képgaléria

Ötödikesek műsora – videó

Karácsonyi álom – videó