Iskolai karácsony 2018

Ahogy minden évben, az első félév utolsó tanítási napján iskolánkban karácsonyi ünnepséget tartottunk. Ezúttal az alsó és a felső tagozat együtt ünnepelt a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében.

Elsőként az intézmény énekkara énekelte el a Karácsonyi álom című dalt, majd az ötödik évfolyam műsora következett.

Móra Ferenc: A didergő király című művének mai adaptációját adták elő Kucsera Károlyné Kovács Szilvia drámapedagógus, Megyesi Pálné és Barták Péter osztályfőnökök betanításában.

A darab után Kőmives Judit, az intézmény vezetője köszöntötte az iskola tanulóit és pedagógusait. Karl May író szavait idézte: “Gyermekkoromra gondolok, s arra a sok szép karácsony-estre, amit családom körében töltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelő csengőre, a fenyő pompás illatára, boldog, gyermeki örömére.” Legyen ilyen valamennyi gyermek karácsonya – mondta -, és mindenkinek boldog ünnepet, sok pihenést kívánt, hogy újult erővel lehessen kezdeni a 2019. évet.

Ezután a Mikulás egy napja című filmet nézték meg a tanulók.

A vilonyai önkormányzat által készített film után véget ért az első fél év 2018 évi időszaka, a diákok és tanáraik téli szünetre mentek.

További fotók, képgaléria

Ötödikesek műsora – videó

Karácsonyi álom – videó