Látogatás a JOST Hungária veszprémi gyárában

Nyolcadik osztályosaink a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével január 11-én a JOST Hungária veszprémi gyárába látogattak.

A JOST világszerte 18 telephellyel rendelkezik, melyek közül a Magyarországon található, veszprémi székhelyű a második legnagyobb. A nemzetközi vállalatcsoportnál 3000 fő munkatárs dolgozik, melyből Magyarországon 350 főt foglalkoztatnak. Jelentős szerepet tölt be Veszprém gazdasági életében, hiszen a környező cégek között az 5. legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalat – tudhatták meg a tanulók a bevezető előadásból.

Tehergépjárművekhez és mezőgazdasági haszongépjárművekhez gyártanak alkatrészeket, összekötő elemeket. Veszprémben négy fő termék gyártása történik: vonófej szerkezet, királycsap, konténerláb és forgózsámoly, melyek közül a ROCKINGER vonófej szerkezet a gyártás elindítása óta a Legjobb Márka címmel büszkélkedhet.

A tanulók három csoportban járták végig a munkaterületeket az ott dolgozók vezetésével. Összességében nagyon érdekesnek találták a gyárlátogatást, a megismert tevékenységeket, munkafázisokat.

További fotók, képgaléria