Boldogság órák az iskolában

Új projekt előkészítésébe kezdett iskolánk. Csatlakozni szeretnénk a Boldog Iskolák Hálózatához, hogy az egyéni tapasztalatokra és a pozitív pszichológia eredményeire építve, annak módszereit alkalmazva megismertessük a tanulókat a boldogság főbb összetevőivel. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspiráljuk őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

A projekt eredményeként a programba bekapcsolódó tanulóink optimista, magabiztos és kitartó iskolásokká válnak, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező felnőttek lesznek. A címet elnyert intézmények igazoló oklevelet kapnak, melynek értelmében a címet egy tanéven keresztül használhatják.

Az előkészítésben Kucsera Károlyné Kovács Szilvia (felső tagozat) és
Reichardné Réz Zsuzsanna (alsó tagozat) vesz részt Barták Péternek, iskolánk humán munkaközössége vezetőjének útmutatásával. A feldogozandó témakörök között szerepel például a kapcsolatok ápolása, célok kitűzése és elérése, boldogító jó cselekedetek, apró örömök élvezete, boldogságfokozó hála gyakorlása. Képeink az 5. b osztály boldogság óráján készültek.

További fotók, képgaléria

Boldogság óra az 5. b-ben – videó