Kistérségi versmondó versenyen voltunk

Versünnep – ezzel a szóval jellemezte a március 8-i kistérségi versmondó versenyt megnyitójában Pócsik József, a zsűri elnöke, a a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója.

Várpalotán, a Thury-vár konferenciatermében megrendezett eseményen a kistérség 10 intézményéből 18 tanuló három korcsoportban versenyzett. Iskolánkat a 4. osztályos Simák Larina és az ötödikes Szakály Zorka képviselte.

Ady Endre, Kányádi Sándor, Radnóti Miklós és Weöres Sándor verseiből választhattak az indulók, mindegyik költőnek idén jeles évfordulója volt. Érdekesség, hogy többségében Kányádi Sándor versei nyerték meg a szavalók tetszését.

A zsűri végül alsó tagozatban Osváth Hunort (Várkerti Általános Iskola, Várpalota), felső tagozatban Gubicza Milánt (Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota), középiskolában Borzas Viktóriát (Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola, Várpalota) ítélte a legjobb versmondónak. Valamennyi résztvevő emléklapot kapott.

További fotók, képgaléria