A Pál utcai fiúk nyomában

Iskolánk ötödik osztályosai a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban jártak március 20-án, ahol megnézték azt a vándorkiállítást, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum állított össze.

Az érdekes tárlatot György Judit gyermekkönyvtáros mutatta be tanulóinknak. Beszélt a magyar irodalom egyik legjobb regényének írójáról, Molnár Ferencről, a világhírű alkotás részleteiről, a kiállítás relikviáiról, azaz tárgyi ereklyéiről: a regény első kiadásáról, a grund pecsétjéről, a korabeli tankönyvekről, a gittről, ami az egylet szempontjából volt fontos, valamint az emlékkönyvről, ahova bárki beírhat saját számára fontos üzeneteket.

A kiállítás több tablón mutatja be a regény szerzőjének életútját, keletkezésének és történetének részleteit. Része egy interaktív paraván is, amelyen több QR-kód található további részletekkel, valamint alkalmas sajátos fotók készítésére is.

A diákok kérdőívet tölthettek ki a regényről, kézbe vehették a hozzá kötődő különleges tárgyakat, és közelebbről is megismerkedhettek a tárgyi emlékekkel.

További fotók, képgaléria