Területi angol kiejtési verseny

Minden eddiginél több, közel 30 tanuló vett részt hat intézményből a Horváth István Napok keretében ötödször megrendezett angol nyelvű kiejtési versenyen.

Az április 15-i vetélkedőn a tanulók évfolyamonként egy saját, begyakorolt és egy itt megkapott szöveget olvastak fel a lehető legjobb kiejtésük szerint.

A zsűri tagjai: Ácsné Sebestyén Éva, iskolánk angol tanára, a verseny szervezője, Sólyom Natália a várpalotai Várkerti Általános Iskolából és Kovács Zsolt, a Caroline Street Zenekar vezetője a szép kiejtés mellett
elsősorban a szöveghűséget, a megfelelő hangsúlyozást és az ismeretlen szöveg előadásmódjának színvonalát figyelte.

A verseny végén minden résztvevő emléklapot és csokit kapott. Az ötödikesek közül legjobb lett Nagy Benedek, iskolánk 5.b osztályos tanulója, aki a megyei szépkiejtési versenyen április 12-én Veszprémben az 5., 6. évfolyam 20 versenyzője között a 8. helyet szerezte meg. Iskolánkból a területi versenyen 4. helyen végzett Pók Patrik, szintén 5.b-s tanuló. A 6. évfolyam győztese lett Takaki Shannon, a várpalotai Várkerti Általános Iskola Vásárhelyi András Tagiskolájának tanulója, iskolánkból 3. helyen végzett Bajj Marcell, ötödik lett Bécs Gergely.

A hetedikesek első helyezettje Pék Laura lett a várpalotai Nepomuki Szent János Általános Iskolából, Guttengéber Adrienn a 3., Sebestyén Marcell a 6. helyet szerezte meg iskolánkból. A nyolcadikosok között első lett Martos Roderik szintén a Nepomukiból, 5. és 6. helyezett lett iskolánkból Kujber Vivien és Vajda Szabolcs.

További fotók, képgaléria

Takaki Shannon, a hatodikosok győztese – videó