Daléneklési verseny a felső tagozatban

Talán soha nem énekeltek még ennyien iskolánk hagyományos daléneklési versenyén, mint az idei Horváth István Napokon. Az április 16-án megrendezett vetélkedőn 4-8. évfolyamig minden osztály egy vagy több csapattal, illetve egyéni versenyzővel képviselte magát.

A versenyt Jurácsikné Vékony Anna, iskolánk pedagógiai munkaközösségének vezetője köszöntötte, majd Cseresznyés Zsuzsanna, énekkarunk vezetője vezényelte a rendezvényt megnyitó közös éneklést.

Elsőként a csoportos produkciók következtek. Külön dicséretet érdemel, hogy a idén búcsúzó osztályok tanulói is vállalták az együttes éneklést. A zsűri – Somogyi Veronika intézményvezető-helyettes, Lakatos-Ézsiás Anita, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár rendezvényszervezője, valamint Kovács Zsolt, a Caroline Street Zenekar vezetője – az énektudást, az előadásmódot és a csoportok tagjainak összehangoltságát is értékelte.

A csoportok után az egyéni indulók sora következett. A versenyzők a dalok széles tárházát vonultatták fel, és több kiváló produkció is vastapsot kapott a lelkes nézőközönségtől.

A zsűri mindkét kategóriában első három helyet hirdetett, és különdíjakat is adott az egyéni indulók között. Szóló kategória: 1. hely: Ódor Kamilla, 2. hely: Mórocz Bettina, 3. hely: Báthory Csilla, különdíj: Csapó Emma, Kováts Kincső. Csoportos kategória: 1. hely: Három tulipán (6.b), 2. hely: Kristályhangok (5.b), 3. hely: Virágok (4.b). A díjátadáson Kőmives Judit intézményvezető és Cseresznyés Zsuzsanna énekkarvezető is köszöntötte a nyerteseket.

Különleges produkcióként a zsűri két tagja is fellépett: Lakatos-Ézsiás Anita, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár rendezvényszervezője, valamint Kovács Zsolt, a Caroline Street Zenekar vezetője saját szerzeményt énekeltek el.

A daléneklési versenyt énekkarunk fantasztikus színvonalú produkciója zárta: Praetorius: Viva la Musica, Szőnyi Erzsébet: Kónyár Verka, Én a hegyre és Karai József: Ugrótánc című műveit adták elő. Közreműködtek intézményünk nevelői közül Kucsera Károlyné Kovács Szilvia, Megyesi Pálné és Jurácsikné Vékony Anna pedagógusok, az iskola vadonatúj Yamaha elektromos zongoráján kísért Kujber Vivien 8.b osztályos tanuló.

További fotók, képgaléria

Csoportos kategória – Videó összeállítás

Egyéni kategória – Videó összeállítás

Énekkarunk előadása – Videó összeállítás