Erdei iskola Monostorapáti felett, a rengetegben

Végül az időjárás is megkegyelmezett az 5.b és 6.a osztályosoknak, akik április 29-én reggel indultak Monostorapátiba, pontosabban a falu fölötti rengetegbe, a Bakonyerdő Zrt. által kialakított Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolába.

A kiváló adottságokkal és nagyon praktikusan kialakított táborhelyen eleinte szemerkélt, de délutánra teljesen elállt az eső, így valamennyi benti és szabadtéri programot is meg tudtuk tartani.

A bőrdíszműves foglalkozáson – többek között – nagyon szép fejdíszek, csuklószorítók, bőr tokok, könyvjelzők készültek.

Utána történelmi csillagdobásban, valamint íjászatban próbálhatták ki magukat a gyerekek, továbbá megismerkedtek a gyertyaöntés, viaszolás rejtelmeivel.

A vacsora és némi pihenés után következhetett a tábortűz, utána az elmaradhatatlan szalonnasütéssel.

Néhány megfogalmazott mondat: Azért volt jó az első nap, mert együtt bulizhattunk a barátainkkal (Levi), este is együtt volt az osztály (Bogi), együtt sütögettünk (Dorina), nagyon tetszett a gyertyakészítés, örök emlék lesz (Panna), csodálatos a szálló, jó volt a sütögetés (Padragi Péter), jók voltak a kézműves foglalkozások (Patrik), tetszett, hogy jót focizhattunk, és bőrtárgyakat is készíthettünk (Noel), megtanulhattunk viaszt önteni (Kira), a szobatársakkal barátokká váltunk (Jázmin), sokat buliztunk és majdnem egész éjjel fent voltunk (Nagy Beni).

További fotók, képgaléria

Tábori életképek – videó összeállítás

Tábortűz, szalonnasütés – videó