Bakonyi barangolás

Szubjektív beszámoló a 7.b idei erdei iskolájáról

Április 24-én erdei iskolába indultunk az osztályommal a vinyei Likas-kői Erdei Iskola táborába. Reggel 7 óra 25-kor indult a vonatunk a pétfürdői vasútállomásról Veszprémbe, ahol át kellett szállnunk a Győri vasútvonalra. (A gyülekezőre én utolsónak érkeztem, szokásom szerint.) Az utazás nagyjából másfél órás volt. Megérkezésünk után nagyon sokat gyalogoltunk a táborhelyig, szerintünk 15 km is volt, Éva néni és Babu néni szerint kb. 200 métert kellett gyalogolnunk.

A szállásunkon berendezkedtünk, kipakoltunk, egy kis pihenő után indultunk a Cuha-völgybe túrázni. A túra 4,8 km-es volt, ezt 3 óra alatt tettük meg. Egyébként maga a túra nagyon érdekes volt, de nagyon fárasztó.

Visszaérkezésünk után ettünk, pihentünk, elvégeztük az esti rutint. Másnap reggel nehezen kászálódtunk fel, majd reggeli után indultink a vinyei Szent László Kalandparkba.

Itt egész nap elvoltunk. Különböző nehézségű pályákon lehetett kipróbálni a bátorságunkat.

Este erdei iskolai menetlevelet készítettünk, tüzet raktunk – pontosabban Horváth Ábelnek személyesen köszönhetjük, hogy lett tábortűz – , sütögettünk, fafaragás is volt, nevetgéltünk sokat.

Majd az esti rutin után alvás – lett volna, ha nem támad meg bennünket egy vérszomjas cserebogár! A vérszomjas cserebogár az ablakon kívülről támadott, amivel sokkolta a szobában tartózkodókat. A sokkhatás elmúltával (mivel a cserebogár nem jutott be a szobába), nagy nehezen elaludtunk. Harmadik napon nyúzottan keltünk. Reggeli után összepakoltuk a cuccainkat, rendet tettünk a szobánkban. Az erdei iskola utolsó programja lekvár és szörpkóstolás volt. Sokféle, kimondottan erdei gyümölcsökből készült finomsággal ismerkedtünk meg. Volt még egy kis szabadidő, sétálhattunk, büfézhettünk.

A 14.15-kor induló vonattal indultunk haza. Nagyon jól éreztem magam, remélem, jövőre is megyünk!


Guttengéber Adrienn 7.b.

További fotók, képgaléria