Véget ért a tanév, elballagtak a nyolcadikosok

Az előző évek hagyományaihoz híven, az utolsó tanítási napot követő szombaton elballagtak a nyolcadik osztályos tanulók, valamint utána lezajlott a tanévzáró ünnepség is.

A végzősök végigjárták az iskolát, besétáltak minden tanterembe, miközben az alkalomhoz illő dalokat énekeltek.

Miután mindenki elfoglalta helyét az épület előtt, kezdetét vette a tanévzáró ünnepség. A Himnusz elhangzása után Strenner Barnabás 7. b osztályos tanuló köszönt el a ballagóktól. Hangsúlyozta, hogy bár igazán nem ismerték meg egymást közelebbről, azért mindannyian ebbe az intézménybe jártak, és ez örökre összeköti az iskola növendékeit.

A ballagó nyolcadik évfolyam nevében Vajda Szabolcs 8. b osztályos tanuló búcsúzott. Humorral átszőtt beszédében frappánsan összefoglalta, mit sikerült és mit nem megtanulniuk ezalatt a nyolc év alatt. Őszinte köszönetét fejezte ki ennek a közösségnek, szüleiknek, tanáraiknak, diáktársaiknak, hogy “felnövesztették” ezt az évfolyamot.

Csapó Emma ötödik osztályos műsorvezető ezt követően felkérte Kőmives Judit intézményvezetőt ünnepi beszéde megtartására, aki mindenekelőtt az iskola ebben a tanévben elért kiváló eredményeire hívta fel a figyelmet. Tizenhárom tanuló tett sikeres angol nyelvvizsgát. Ugyanennyien eredményesen vizsgáztak különféle ECDL (Európai Számítógép-kezelői Jogosítvány) modulokból. Hatuknak ez négyszer siketült eddig, ezért ők már a bizonyítványukat is megkaphatták.

Ketten – Pók Patrik és Habi Milán – a  London Bridge angol nyelvi verseny országos döntőjében közel 150 versenyző közül az 5. és a 7. helyezést érték el. Kosárlabda csapatunk idén a diákolimpia megyei döntőjében az előkelő 3. helyezést érte el. Tanulóink közül többen a megyei népdal-éneklési versenyen ezüst minősítést értek el. Az iskola tanulói között mintegy 50 főnek lett kitűnő a bizonyítványa, és sokan vannak a jeles eredményt elérők is. Az intézménynek mind a 300 diákja egyformán fontos, és meg is tesz mindent a minél jobb eredményért. Kitűnő tanulmányi eredményt ért el 38 tanulónk, jeles bizonyítvánnyal büszkélkedhet 28 diákunk.Minden nyolcadikosunk az általa választott középiskolában folytathatja tanulmányait.

A beszédet követően elektromos zongorán játszott Balogh Panna ötödikes tanuló, aki Oscar Mericanto Keringő című művével búcsúzott a ballagóktól.

következett a kimagasló tanulmányi és sport eredményt elértek jutalmazása. A Pétfürdő Sportjáért Alapítvány nevében Szlávik József adta át az alapítványelismerését Nagy Dávid és Fenyő Jordán hetedikes tanulóknak, akik a tanévben kimagasló sporteredményt értek el.

A DSE nevében Szakály Ferenc jutalmat adott át Nagy Zs. Ádám 8. osztályos tanulónak kiemelkedő sport teljesítményéért.

A Napsugár Alapítvány a gyermekekért minden évben megjutalmazza a kimagasló tanulmányi eredményeket. A jutalmakat az alapítvány nevében Reichardné Réz Zsuzsanna adta át Vajda Szabolcsnak, Kujber Viviennek, Simák Larinának és Sándor Mirabellának.

Sebestyén Tünde, a Szülői Munkaközösség elnöke jutalmat adott át Fehér Laurának és Gáspár Richárdnak, akik a felső tagozatban 4 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Geiszler Dávid Olivér, Somogyi Flóra, Balogh Máté Zsolt, Nagy-Zsugya Ádám (8. a), Kujber Vivien, Vajda Szabolcs, Csizmadia Flóra, Sebestyén Maja, Czene Ádám 8. b-s tanulók jeles tanulmányi eredményeikért vehettek át jutalmat Somogyi Veronika intézményvezető-helyettestől.

A ballagó diákok Kujber Vivien zongorajátékával búcsúztak iskolájuktól és évfolyamtársaiktól.

Most először, hagyományteremtő szándékkal a búcsúzó két osztály az iskola zászlójára felkötötte az osztálynévsort tartalmazó szalagot. A 8. a nevében Balogh Máté és Nagy Petra, a 8. b nevében pedig Kalocsa Liliána és Vajda Szabolcs helyezte el a szalagokat.

Végezetül Somogyi Veronika intézményvezető- helyettes ismertette a tanév rendjére vonatkozó információkat, és a Szózat hangjaival ért véget a tanévzáró ünnepség.

További fotók, képgaléria

Ballagó nyolcadikosok – videó

Kőmives Judit intézményvezető beszéde (részlet)-videó

Balogh Panna zongorajátéka (részlet)-videó

Kujber Vivien zongorajátéka (részlet)-videó