Felejthetetlen tábori élmények

Június 24-28. között szerveztük meg a Veszprémi Tankerületi Központ iskolai közösségi programjaként, EFOP pályázati támogatással bentlakásos táborunkat, melyen húsz  harmadikos és ötödikes tanuló vett részt. Célunk az egészséges életmódra törekvés igényének erősítése volt. Varga Balázsné Hauzer Hajnalka táborvezető és Németh Adrienn animátor által megvalósított programnak a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola adott otthont Monostorapátiban.

Az első napon ismerkedős és energizáló játékok után a csoport tagjai közösen fedezték fel az erdei iskola területét, térképet készítettek a táborról. Együttesen megalkottuk a táborra vonatkozó viselkedési szabályokat. A nap végén mesés estet tartottunk. A második napot a tábor területén töltöttük, új csapatjátékokat tanultunk. A gyerekeknek lehetőségük volt szabad foglalkozásra a délután folyamán, mivel a nagy hőségben hamarabb elfáradtak, kimelegedtek.

A harmadik nap délelőttjén felkészültünk a délutáni fürdős programra egy kincskeresős, kirakós játék keretében. A gyerekek önállóan alkották meg a fürdőzésre vonatkozó szabályokat, melyeket leírtunk és kitettünk a falra. Délután az ajkai Kristályfürdőbe látogattunk, ahol változatos, élményekkel teli programot biztosíthattunk a gyerekek számára: vízi versenyek, élménymedence, vízi csúszda. Este, vacsora után bátorságpróbát tartottunk.

A negyedik napon ismét a tábor területén maradtunk. Délelőtt egy kisebb túrára mentünk a környező erdőbe. A nagy hőség miatt nem indultunk el a 8 km-es túrára, amit eredetileg terveztünk, mivel a gyerekeknek a 2-3 km-es táv is nagyon megterhelő volt. Délután újabb játékokat tanultunk, este sorversenyre került sor. A napot társasjátékozással zártuk.

Az ötödik nap délelőttjén felkészültünk a délutáni kiruccanásra, a tihanyi Kalandsziget Kalandparkba. A parkban mindenki szabadon használhatta a kötélpályákat, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Az utolsó estét tábortűz mellett közös beszélgetéssel, énekkel és tánccal zártuk. Az utolsó napon a hazaindulásra készülődés mellett a gyerekek által választott játékokkal zártuk a nagyon jól sikerült hetet.

További fotók, képgaléria