Nyári napközi önkormányzati segítséggel

Öt héten keresztül, június 24-től július 26-ig nyári napközis táborban vehetett részt közel száz pétfürdői gyermek. A résztvevők normál napközis térítési díj fejében szakszerű pedagógiai felügyeletet, rengeteg foglalkozást, balatoni strandolásokat, kirándulásokat és napi háromszori étkezést kaptak az önkormányzat jóvoltából.

A gyerekek minden héten kedden és pénteken a Balatonnál strandolhattak. Az utazást és a belépőt is az önkormányzat fedezte. A fűzfői strand kedvezményes árú jegyekkel járult hozzá az élményszerzéshez. Itt homokvár-építést, vízi játékokat is szerveztek a pedagógusok, hogy a fürdés mellett az időtöltés minél változatosabb legyen. A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár péntekenként mozielőadással várta a gyerekeket. A programok között Balatonalmádi kirándulás, játszótér-látogatás és bobozás is szerepelt. A fennmaradó napokon kézműves foglalkozások, papírmunkák, gipszöntés, gyöngyfűzés, sor- és csapatversenyek, ügyességi játékok, sportfoglalkozások töltötték ki a napközis időt.

A változatos programokat Jurácsikné Vékony Anna, Cseresznyés Zsuzsanna, Héninger Ildikó, Megyesi Pálné, Németh Adrienn, Szilvásiné Szabó Csilla pedagógusok szervezték. A legkisebben felügyeletében, foglalkoztatásában nagy segítség volt György Mónika és Udvardi Ilona óvónők munkája. A nyári táboroztatásban Bajusz Bálint, Kerekes Dániel, Kovács Alexa, Megyesi Csilla és Soós Alexandra pedagógiai asszisztensek vettek részt.

További fotók, képgaléria