Csodaszarvas napközis tábor

Csodaszarvas iskolai közösségi program címmel, az Oktatási Hivatal támogatásával valósítottunk meg egy napközis tábort 15 fő részvételével Pétfürdőn, 2. és 4. osztályos tanulóknak. Két pedagógusunk, Szilvásiné Szabó Csilla és Járási Adrienn szervezte meg június 4. hetében az elsősorban játékra, sportra, egészségnevelésre épített programot.

Az első nap ismerkedési, csapatszervező, közösségalakító és relaxációs játékokkal telt. Különösen az ismerkedési játékok, valamint A kutya meg a csont című játék tetszett nekik. A hét folyamán csoportmunkában egy óriás térképet készítettek, melyet naponta kiegészítettek a településen bejárt területekkel.

A keddi célpont a szabadtéri kondipark, majd a település nagyobb játszótere volt. A kondiparkban megtanultuk használni az ott lévő eszközöket. Megismertük az eszközök célját, biztonságos használatát, majd hagytunk időt arra, hogy mindenki kipróbálhassa őket forgórendszerben. Ezután átsétáltunk a játszótérre, ahol egy izgalmas versenypályát állítottunk össze az itt található eszközök felhasználásával., amin minden gyerek végigment. Három új figyelmet és koncentrációt fejlesztő játékot is tanultunk. Főleg Iromba, a heveskedő óriás és a Hét csillag nyerte el a tetszésüket. Délután az iskola füves pályáján folytatódott a játéktanulás. A nap végére alaposan elfáradtak tanulóink.

Szerdán a közeli focipályára mentünk, ahol a nagy területet kihasználva nagyobb térigényű játékokat játszottunk. Valamennyi játékban aktívan részt vett a csoport, kedvencek voltak: Ejtőernyő, Menekülés a héjától és a Földrengés. Délután az iskola füves udvarán és a meleg miatt a tornateremben folytatódtak a programok. A Hold labda mellett   a Pókháló játéknak is nagyon örültek. Szívesen beszéltek napi élményeikről.

Csütörtök délelőtt páros játékok voltak, délután pedig a nagy kimozdulás következett Csopakra, a Balatoni Élményparkba. Az itt eltöltött idő nagy élményt jelentett mindenki számára.  Anyagi okok miatt a csoportból többen még soha nem jártak ilyen helyen.

Pénteken délelőtt Kincskereső játék következett a helyi csónakázó-tó körül. A gyerekek két csoportban egy-egy tanár segítségével dolgoztak. 5-5 kincset rejtettünk el, melyhez egy levelet írtunk a másik csapat számára, hogy azt hol találja meg. Mindegyik kincshez tartoztak feladatok, melyek igen sokszínűek voltak. Mindenki megtalálta a neki megfelelő feladványt.

A tábor zárásaként közösen zsúrt rendeztünk, melyre a gyerekek süteményt és innivalót hoztak. Eszegetés közben felelevenítettük a hét folyamán tanult játékokat az elkészített fényképek segítségével. A program zárásaként közösen megtekintettük a csoport által elkészített térképeket, beszélgettünk a heti élményeikről. A gyerekek a sportjátékokon keresztül tapasztalhatták meg a mozgás örömét. A rendszeres csapatmunka fejlesztette egymás iránti toleranciájukat, a csoporttudatot és kompromisszumkészségüket. A sok játék aktivitást, kitartást, rugalmasságot, türelmet követelt tőlük és fokozott figyelmet a szabálykövetésben.

További fotók, képgaléria