Megtisztítottuk az iskola udvarát és környékét

Eljött a meghirdetett nap délutánja: augusztus 29-én délután 3 órától álltunk neki az iskola udvarát és környékét megtisztítani a nyár folyamán összegyűlt szeméttől.

Korábbi felhívásunkat rengetegen, több mint 4 ezren látták. Többen kommentálták is a leírt helyzetet, miszerint a nyári szünet alatt itt hagyott rengeteg szemét láthatóan nem az iskolába járó diákok révén került az intézmény elvileg zárt udvarába. Tudni vélték, hogy mindennapos jelenség az esti órákban itt beszélgető, labdázó, iddogáló, cigarettázó társaságok látványa. Voltak, akik térfigyelő kamerát javasoltak, mások a polgárőrséget emlegették. Egy kosarazó társaság pedig öntevékenyen több zsák szemetet össze is gyűjtött a helyszínen.

A nagy érdeklődéshez képest kevesen jöttek el segíteni az iskola tanárainak a rendrakásban. Köztük volt Molnár Gyula, az önkormányzat humán bizottságának tagja, valamint Czene Ádám és Vajda Szabolcs volt diákjaink, továbbá Ács Barnabás és .Szakács Marcell 4.b osztályos tanulók.

A munka mégis gyorsan haladt, gyűltek a zsákok, fogyott a szemét. Még egy hajléktalan tanyának látszó ruhahalmot is felfedeztünk a hátsó bokrok alatt. Végül megtisztult a környék a másnapi tanévnyitó ünnepély előtt, tucatnyi zsák landolt a szemetes kukában. Csak remélni tudjuk, hogy nem lesz szükség ismét mások által eldobált hulladékok gyűjtésére az iskolaudvarunkon.

A felhívásukra jelentkezett csapat az utolsó adag összegyűjtött szeméttel

További fotók, képgaléria