Megnyitottuk a 2019/2020. tanévet

Tehetségpont, Boldog iskola – Cél a két tanítási nyelvű képzés előkészítése

Mintha az ég is szomorúan vette volna tudomásul az idő múlását: a gyülekező viharfelhők alatt tartottuk meg augusztus 30-án iskolánk tanévnyitó ünnepélyét. Az első osztályosok megilletődve, némelyek pityeregve készülődtek műsoruk bemutatására, szemükkel szüleiket keresve. A több hete nem látott, rutinosabb osztálytársak és szüleik, tanáraik viszont vidáman üdvözölték egymást az intézmény előtti, néhány napja szépen kitakarított ligetében.

Csapó Emma 6.b osztályos tanuló konferált az ünnepélyen

A Himnusz elhangzása után – hagyományainkhoz híven – az ünnepélyt az első osztályosok rövid bemutatkozó műsorával nyitottuk meg. Ők az előző napokban már közösen ismerkedtek a kis iskola épületével, osztályukkal, a tanító nénikkel: Kujberné Bankó Beatrixszal és Somogyi Veronikával, valamint egymással. Egy szegény kisiskolás panaszai címmel tanulták meg verses, dalos műsorukat. Őszinte előadásmódjuk nagy sikert aratott.

A műsort követően Kőmives Judit, az intézmény újonnan kinevezett vezetője tartotta meg tanévnyitó beszédét. Az elsősök, diákok, szülők és pedagógusok köszöntése után összefoglalta azokat a foglalkozásokat, programokat, táborokat, amelyeket az iskola tanítói, tanárai szerveztek és vezettek különféle időpontokban és helyszíneken. Ezekből volt bőven: az önkormányzat által támogatott, öthetes napközin túl az Oktatási Hivatal és a Veszprémi Tankerületi Központ által finanszírozott, valamint két EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) pályázat keretében egy-egy hetet táborozhattak a diákok.

Ismertette a bekövetkezett személyi változásokat is, megköszönve a leköszönő intézményvezető-helyettesek: Oláh Viktória és Somogyi Veronika eddigi munkáját, akik tanárként és tanítóként, osztályfőnökökként folytatják iskolánkban tevékenységüket. Bemutatta új vezetőtársait Kucsera Károlyné Kovács Szilvia és Barták Péter személyében, továbbá felsorolta azok neveit, akik ebben a tanévben kezdik meg a tanítást iskolánkban. Az új tanév céljairól szólva kiemelte az eddig elért kimagasló sikerek megtartását a központi írásbeli felvételiken, az Országos Kompetencia méréseken, a tanulmányi és sportversenyeken, az angol nyelv- és számítógépes ECDL vizsgák tekintetében. Iskolánk 2019-től regisztrált Tehetségpont, következő lépés az akkreditáció megszerzése. Az előző tanévben jogot szereztünk a Boldog iskola cím viselésére is. Eltökélt szándékunk, hogy – a Veszprémi Tankerületi Központ általános iskolái között egyedüliként – beindítsuk a két tanítási nyelvű képzési rendszert.

Mindezek megvalósításában a diákok és szüleik támogató együttműködésére is számítunk, köszönjük az eddigi sokféle segítséget. Köszönet illeti például annak az első osztályos kisdiáknak a szüleit, akik évkezdésre az iskolánk pedagógusainak egy nagy doboz íróeszközt ajándékoztak. Szeptember első napjai technikai tudnivalónak felsorolása után megnyitotta a 2019/2020. tanévet. Az ünnepély a Szózat felcsendülésével zárult, és időközben a felhők is feloszlottak az iskola felett.

További fotók, képgaléria