Iskolánk első hetének tudnivalói

Az első tanítási napon, szeptember 2-án, hétfőn 4 tanítási óra lesz az osztályfőnökkel. Ha egyéb kérése nem volt, erre a napra csak táskát, tolltartót, tízórait és tájékoztató füzetet kell hozni mindenkinek. Az idei tanévtől teljesen megszűnik a papír alapú iskolai adminisztráció, az osztálynaplót és ellenőrző könyvet felváltja az online alapú KRÉTA rendszer, amelyben a szülők ellenőrizhetik a gyermekek előremenetelét, teljesítményét. Az egyéb közlendők rögzítésére szolgál a kis alakú, vonalas tájékoztató füzet. Az órarendet ezen a napon ismertetik az osztályfőnökök, a szükséges tankönyveket is ekkor kapják meg a tanulók.

Iskolatejet és kiflit szerdától tudunk biztosítani, hétfőre és keddre megfelelő tízórairól mindenkinek gondoskodni kell. Ebédet az kaphat, aki ezt korábban a gazdasági irodában jelezte. Hétfőn a tanítás 11.45-ig tart. Aki nem menzás és nem kért felügyeletet délutánra, az ezután hazamehet. A többiek ebéd után mehetnek haza. A kis iskolából 11.45 és 12.30 között vihetik el a gyermekeket, akik nem kértek délutáni felügyeletet. Kérjük a tisztelt szülőket, hogy a hétfői délutáni felügyelet iránti igényüket írásban juttassák el gyermekük osztályfőnökéhez az első tanítási nap reggelén. Aki a későbbiekben nem igényel gyermeke számára étkezést és napközit, az az első tanítási napon az osztályfőnöknek írásban jelezze.

A sportegyesületi tagság igazolását legkésőbb szeptember 6-ig kell eljuttatni az iskolába. Aki ezt nem teszi, annak órarend szerinti kötelező délutáni testnevelés órákra kell járnia. Később beszerzett igazolásokat nem tudunk elfogadni. A szakkörök, korrepetálások, fejlesztő foglalkozások, egyéb délutáni foglalkozások rendjéről az érintett gyermekek az első tanítási héten kapnak tájékoztatást.

Kérjük, folyamatosan figyeljék a KRÉTA adminisztrációs oldalakat, iskolánk honlapját http://www.petfurdoiskola.hu/ és Facebook oldalát https://www.facebook.com/petfurdoiskola/ a naprakész tájékozódás érdekében.