Birkózó világbajnok bíráskodott

Vámos Péter szenior birkózó világbajnok, a Budapesti Honvéd székesfehérvári Alba Regia fiók-szakosztály vezetője fiatal sportolóival az alsó tagozat után pénteken felsős tanulóinknak is bemutatót tartott a birkózás lényegéről, szépségeiről. Az előző beszámolónkról itt olvashatnak.

A kiváló sportembert és növendékeit Kőmives Judit intézményvezető mutatta be a 4-6. osztályos tanulóknak. Arra biztatta a gyerekeket, hogy ha megtetszik valakinek a bemutató alapján a sportág, bátran jelentkezzen, hiszen a szakosztály kellő érdeklődő esetén iskolánkban is elindítja az edzéseket.

Kellő bemelegítés után a fiatal sportolók a birkózás legfontosabb fogásait is bemutatták. Tanulóink nagy ovációval fogadták a hatalmas karfeszítéseket, csípődobásokat.

Végül, akik leginkább érdeklődtek a sportág iránt, ki is próbálhatták magukat a birkózásban. Sokan jelentkeztek is, hogy megküzdjenek egymással 2-2 perces “mérkőzéseken”. Hiába, nem sokszor adódik az életben, hogy egy világbajnok bíráskodjon a nemes küzdelemben.

További fotók, képgaléria