Szakmabemutató napon voltunk Várpalotán

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató napot szervezett 6-7-8. osztályos diákok részére a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnokban november 6-án. A rendezvényen iskolánk 8. osztályos tanulói közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül kaphattak tájékoztatást a különböző szakmákról, és megismerkedhettek a szakképzési lehetőségekkel Ácsné Sebestyén Éva és Járási Adrienn osztályfőnökök kíséretében.

A rendezvényre látogató több, mint 450 diáknak lehetősége volt kipróbálni az adott szakmák egy-egy munkamozzanatát is. A tanulók 3 turnusban érkeztek Veszprém megye 20 általános iskolájából, utaztatásukat a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamra biztosította.

A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, tették „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. A bemutató ideje alatt a kamara tanácsadói tájékoztatást nyújtottak a szakmatanulás lehetőségeiről.

A szakmabemutatón 25 mesterséget, hivatást mutattak be a meghívott szakemberek. A diákok megismerkedhettek a cukrász, a számítógépszerelő, az ápoló, a porcelánfestő, a szőlész, a pénzügyi szakember és még megannyi szakma részleteivel. A diákok aktív részvételét a kamara ajándéktárggyal jutalmazta.

További fotók, képgaléria