Mi leszel, ha nagy leszel?

Pályaorientációs tájékoztatót szervezett iskolánk november 11-én délután a hetedik, nyolcadik osztályos tanulóknak és szüleiknek. Az előkészített helyiség csaknem kicsinek bizonyult, a mintegy 50 érdeklődő zsúfolásig megtöltötte a termet.

Elsőként a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási-pályaválasztási felelőse, Linczmayer Judit pszichológus, pályaválasztási tanácsadó tartott előadást az önismeret fontosságáról, a szakmaismeret jelentőségéről.

Ezután sorra érkeztek és mutatták be intézményüket néhány környékbeli iskola képviselői. Harangi Brigitta tanár a várpalotai Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára részletesen ismertette intézményük jellegét, tevékenységét.

Hajdú István, a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatójaként beszélt az iskola képzési irányairól, hagyományos és különleges szakjairól.

Őt követte ifj. Szatmári Árpád, a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziumának igazgatója, aki az általuk oktatott szakok jellegzetességeit, a diákok lehetőségeit mutatta be.

Végezetül Kobán László igazgatóhelyettes adott tájékoztatást a
Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumáról, az ott folyó képzési lehetőségekről, szakokról, a diákok életéről, kulturális életéről.

Az érdeklődők valóban részletes ismereteket szerezhettek a továbbtanulási, pályaválasztási tudnivalókról, bemutatott iskolák által kínált képzési szakokról. Ez már irányt mutathat a hamarosan sorra kerülő nehéz kérdések megválaszolásához, a konkrét iskolaválasztáshoz.

További fotók, képgaléria