Készül a régen várt játszótér

Elkezdődtek iskolánk Hősök téren lévő épületének udvarán a régen várt játszótér építésének előkészítő földmunkái november 14-én.
Még a nyáron a 4.b osztályos Sánta Flóra édesapja, Sánta Péter segített feltölteni azt homokozót, aminek tervezését és kivitelezését a szülői munkaközösség finanszírozta közel negyedmillió forint értékben. Ehhez hozzájárulva több mint 20 ezer forint értékű homokot ajánlott fel és szállított a helyszínre.

Közel fél évvel korábban hosszú idő óta dédelgetett álomra bólintott rá Pétfürdő képviselő-testülete, amikor idén tavasszal megszavazta a létrehozandó játszótér megépítését és több millió forintos finanszírozását 2019. év végi befejezéssel. Fontos szempont volt, hogy a telepítendő eszközök élvezetes játéklehetőséget és hasznos tapasztalatokat nyújtsanak.

A beérkezett árajánlatok kínálatát értékelve az ajkai Biba 2000 Kft. játékai voltak fejlesztőbb jellegűek, ajánlatuk szakszerűbb volt a többinél. Az eszközöket, játékokat testnevelés órán, fejlesztő foglalkozáson, napköziben és szünetekben egyaránt tudják majd az alsó tagozatos tanulók használni.

 Alkalmazásuk várhatóan minden tanulónál elősegíti a szabadidő hasznos eltöltését. A sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeknél pedig pozitív fejlesztő hatásuk remélhetőleg különösen érzékelhető lesz.

Tránszky László az önkormányzat és a polgármesteri hivatal részéről arról tájékoztatta Kőmives Juditot, az iskola intézményvezetőjét, hogy a kivitelező gyors munkát ígért, és akár egy héten belül felállítja a tervezett játékokat. Így a megszabott határidőt tartva, akár már az idén birtokba lehet venni az előírásoknak mindenben megfelelő játszóteret.

További fotók, képgaléria