Segíts Te is ajándékot gyűjteni!

A PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akció lesz a GLS futárszolgálat támogatásával. Az akció keretében a diákok a használt, de jó állapotú játékaikat ajánlhatják fel rászoruló társaiknak. Tavaly közel kétszáz iskolából több mint 8 ezer diák készített össze ajándékcsomagot rászoruló társainak.  A szervezők célja, hogy idén karácsonykor az ajándék adományok segítségével sok-sok gyerekarcára varázsoljanak mosolyt! Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt, azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét. 

Az akció menete roppant egyszerű! A gyermekek beviszik az iskolába november 29-ig a megunt, de jó állapotú játékaikat dobozban, majd átadják osztályfőnöküknek. Tőlük Borszukné Kropf Ilona tanárnő gyűjti össze az adományokat, és szervezi meg az ajándékok elszállítását. Az iskolákból összegyűjtött csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.  Minden használható adomány számít, de a lényeg a gesztus, az önzetlen felajánlás öröme! Gyűjtsünk össze sok-sok ajándékot és mosolyt, hogy idén karácsonykor minden gyermek örülhessen! 

A gyűjtés menete:
– Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van, és amivel még Te is játszanál, ha nem untad volna meg! Ezeket tedd egy dobozba és írd a dobozra, hogy milyen nemű és korú társadnak szánnád ezt a csomagot!
– Vidd be az iskolába a dobozt és add oda osztályfőnöködnek! A doboznak szállításra alkalmasnak kell lenni. Maximum 50x50x50 cm-es legyen a doboz legnagyobb mérete, ez fontos, mert a csomag szállításánál ez egy felső korlát. Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragszalaggal lezárt, leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani a dobozról) tudják elszállítani az
ajándékokat! 

A szervezők idén az adományozó diákokat is megajándékozzák. Az a három osztály, amelyik a leggyorsabban gyűjti össze felajánlásait és leghamarabb rendeli meg az elszállítási igényét, ellátogathat a GLS Hungary csomaglogisztikai központjába. Emellett a legtöbb ajándékot felajánló vidéki osztály egy napos kirándulást nyer és a Magyar Máltai
Szeretetszolgálat jóvoltából egy élményekkel teli napot tölthet Budapesten. A Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz a GLS futár segítségével eljuttatjuk az iskolákból a csomagokat, innen a Máltai Szeretetszolgálat karácsony előtt viszi el a rászoruló családokhoz.