Belépés Meseországba – palacsintasütéssel

Egyre többen fogadják el meghívásunkat az iskolahívogató foglalkozásainkra. Legutóbb november 25-én több mint húsz óvodás látogatott el hozzánk a Hősök tere 1. szám alatti iskolaépületébe.

Amíg ők a leendő első osztályos tanító nénikkel Meseországba látogattak és palacsintasütést játszottak, addig szüleik intézményünkről kaptak részletes tájékoztatást.

Kőmives Judit intézményvezető beszélt az iskola eredményes tevékenységéről, közelebbi-távolabbi céljairól, azokról a lehetőségekről, amelyeket a leendő első osztályosoknak kínálunk. Ezek között szerepel az angol nyelvi képzés megalapozása az elsősök körében, a mindennapos testnevelés mellett a különféle sportágak bemutatása, kipróbálása is.

Ezalatt Reichardné Réz Zsuzsanna, Zsazsa néni és Somogyvári Róbertné, Ilike néni Kicsi Kacsaként és Kerek Kacsaként vidám báb-előadásra, közös játékra hívta a gyerekeket.

Vendégeket vártak, akiket meg szerettek volna kínálni palacsintával, de a hozzávalókat a kicsiknek kellett összegyűjteni. Ez sikerült is, és közben gyorsan repült az idő, főleg hogy az iskola néhány negyedik osztályos tanulója is segítségükre volt.

Aztán előkerültek a palacsinták is, és vidám falatozás kezdődött. Végül minden résztvevő egy emléklapot kapott az együttes élmények megőrzésére.

Az igazi élmény azonban az volt, amikor a gyerekek visszatértek szüleikhez, és elmesélték az elmúlt óra történetét. Egyikük meg is jegyezte: ugye, eljövünk még ide?

További fotók, képgaléria