Télapó levelétől a Hollóvá vált fiúkig – Mesemondó verseny az alsó tagozatban

November 26-án rendeztük meg a hagyományos mesemondó versenyünket az alsó tagozatban. Különlegesség volt, hogy első alkalommal fogadta el meghívásunkat egy óvodás, Sándor Zselyke, aki együtt szerepelt az iskolásokkal.

Elsőtől negyedik osztályig 13 tanuló indult a versenyen, és csak elismeréssel lehet szólni a megtanult mesék hosszáról, kifejező elmondásáról.Nagy odaadással követték egymás előadását, szurkoltak, hogy minél jobban sikerüljön mindenkinek.

A verseny szervezője, Szabóné Kramaszta Márta mutatta be a zsűrit: Kucsera Károlyné Kovács Szilvia intézményvezető-helyettes Pardiné Mórocz Magdolna nyugalmazott könyvtárossal és Ambrus Melindával, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár munkatársával figyelte és értékelte az elhangzott előadásokat. Iskolánk diákönkormányzatát Csapó Emma 6.b osztályos tanuló képviselte.

Csapó Emma, Kucsera Károlyné Kovács Szilvia, Ambrus Melinda és Pardiné Mórocz Magdolna (balról jobbra)

A szülők a tanító nénikkel együtt izgulták végig az előadásokat, és feszült figyelemmel várták, hogy ki lesz a győztes.

A zsűri – szokták mondani – mindig nehéz helyzetben van, de ezúttal Kucsera Károlyné Kovács Szilvia nem ezt, hanem azt a szövegtudást és biztos előadásmódot emelte ki, ami a felső tagozatosoknak is javára vált volna. Azt kívánta a kicsiknek, hogy ne felejtsék el azt a képességüket, hozzáállásukat, amit a későbbiekben a tanulás során is hasznosítani tudnak majd.

Végül az 1-2. osztályosok között harmadik lett Németh Zsófia (2.b), második Pusztai Patrik (2.a). Rummel Réka (2.b) érdemelte ki az első helyet, míg a 3-4. osztályosok versenyét Lőrincz Zsombor (3.b) nyerte. Ők ketten képviselik iskolánkat a területi mesemondó vetélkedőn. Második lett Szakács Marcell (4.b), harmadik Szakály Hanka (3.a).

A versenyen induló valamennyi versenyző ajándékot és emléklapot kapott, a helyezettek egy-egy értékes könyvvel lettek gazdagabbak.

További fotók, képgaléria

Frissítés: Lőrincz Zsombor a várpalotai Thury-várban rendezett kistérségi mesemondó versenyen november 29-én a 3. és 4. osztályosok vetélkedőjében a 3. helyen végzett.