Vírus- és télűző farsangi foglalkozásokat tartottunk

Az idei farsang más volt, mint a korábbiak. Elmaradt a közös készülődés, jelmezes felvonulás, műsoros bemutató, tombola, büfé, zenés mulatság. Sajnos az elhúzódó járványhelyzet nem tette lehetővé hogy a megszokott keretek között tartsuk meg alsó és felső tagozatban a farsangot. Ennek ellenére igyekeztünk az intézményünkben vidámmá és emlékezetessé tenni az osztályonként megrendezett foglalkozásokat.

A Berhidai úti épületünk egyik folyosói vitrinében népek álarcaiból rendezett kiállítás volt látható

Február 12-én az alsó tagozat három évfolyamának hat osztályában játékos, tréfás foglalkozásokon készültek az álarcok, jelmezek, plakátok.

A tanító nénik vezetésével többféle közös játékot is kipróbálhattak a gyerekek. Volt olyan osztály is, ahol tombolasorsolást tartottak, másutt ügyességi vetélkedő zajlott.

Szinte mindegyik osztály tanulói jelmezt öltöttek ebből az alkalomból, tanító nénijükkel együtt.

A Berhidai úti épületünkben a Valentin-naphoz közeledve egész héten lehetett üzeneteket küldeni Bizonyné Babu néni leveles ládájának segítségével, az iskolarádión keresztül. Rengetegen küldtek fotókat és videót az otthoni fánksütésükről is.

A pénteki foglalkozásokon álarc-, plakát- és jelmezversenyt is rendeztünk osztályonként. A bírálatot Bizonyné Balogh Klára és Völgyi Gábor tanárok vállalták magukra, jelmezben keresve fel a benevezett osztályokat.

Volt olyan osztály, a 7.b, amelyik a tanáraikat bemutató tréfás műsorral is készült, Oláh Viktória osztályfőnök vezetésével.

Mások szintén beöltöztek és így játszottak, tréfálkoztak.

A meghirdetett versenyek elbírálása még folyamatban van, hamarosan az eredményhirdetésre is sor kerül. Talán azért ez a rendhagyó farsang így is emlékezetes marad, és hangulatát megőrzik az elkészült plakátok, fényképek, videófelvételek.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?