Az újraélesztésről szakszerűen

Az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program keretében országos közösségi újraélesztési tréning sorozatot indított 7. osztályosok részére.

A tanulók oktatása úgy valósul meg, hogy az OMSZ oktatói a köznevelési intézmények pedagógusait képzésben részesítik, akik ezt követően a 7. osztályosoknak egy minimum két tanórás újraélesztés-oktatást tartanak. Iskolánkban a képzésen való részvételt és a program megvalósítását Járási Adrienn testnevelő tanár vállalta. Május 12-én mindkét 7. osztályunk tanulóinak bemutatta az újraélesztés legfontosabb ismereteit és gyakorlati szabályait.

A program keretében rendelkezésre bocsátott bábun és újraélesztési eszközön gyakorolhatták azokat a legfontosabb viselkedési módokat, mozdulatokat, amelyek nélkülözhetetlenek adott helyzetben az elsősegély-nyújtáshoz, újraélesztéshez. Megismerkedtek a reakcióképtelen beteg vizsgálatával, a mellkasi kompresszió gyakorlatával, a félautomata defibrillátor használatával. 

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?