Testmozgás, öröm, hála – Jerusalema

Iskolánkban is nagy népszerűségnek örvend az egész világon teret hódított 2020-as tánc kihívás: a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dala.

Baráti társaságok, munkahelyi közösségek, kicsik és nagyok ezrei tanulták már meg a lépéseket, és töltötték fel a videót tányérral a kezükben vagy anélkül a közösségi oldalakra. A tányér azért, mert az eredeti koreográfia szerint az angolai „Fenómos do Semba” nevű tánccsoport az 5. születésnapját ünnepelte éppen, amikor felcsendültek a taktusok, és tányérral a kezükben elkezdtek táncolni.

Adilson Maíza, a „Fenómos do Semba” koreográfusa így emlékszik vissza: „A boldogságot akartuk megmutatni. Az afrikaiak, főleg az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy lehetséges a boldogság, még akkor is ha semmid nincs, vagy ha olyan időket élünk, mint most a világjárvány kellős közepette.”

Két nap alatt két millióan látták a kezükben tányérral bulizó angolai táncosokat. Arról nincsenek pontos adatok, hogy világon eddig hányan csatlakoztak a tánc kihíváshoz. Az eredeti dal megtekintése immár meghaladta a 265 milliót.

Steigler Vanda, Bálint Blanka és Kovács Hanna vállalták a koreográfia előtáncolását

A Boldogságóra program májusi tematikájaként két testnevelő tanárunk, Bizonyné Balogh Klára és Járási Adrienn a felső tagozatosokkal megismertette a kihívást és a táncot, majd némi gyakorlás után elő is adták az iskola udvarán.

A gyerekek nagy örömmel vettek részt a kihívásban, és jókedvűen táncolták végig a koreográfiát, eleget téve testmozgás sajátos formájának.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?