Bizonyítványosztás az 1-7. évfolyamosainknak

Rendhagyó tanév hagyományoktól eltérő befejezéseként június 18-án, pénteken tartottuk meg az 1-7. évfolyamosok zártkörű bizonyítványosztását iskolánk Berhidai úti központi épületének tantermeiben. A még mindig érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően szülők csak a bejáratig kísérhették gyermekeiket, és ott várták őket a tanévzáró ünnepség befejezéséig.

A tantermekben helyet foglaló gyerekek az iskolarádión keresztül hallgatták meg a műsort, az igazgatói beszédet és a jutalmazottak felsorolását, majd osztályfőnökeiktől megkapták bizonyítványaikat. A Himnusz elhangzása után Csapó Emma (7.b) konferálta fel a versmondókat: Gergelics Hanna (2.a) Zelk Zoltán versét, Csizmadia Emma (2.a) Vers Csilla költeményét és Szakály Zorka Juhász Gyula művét szavalta el.

Kőmives Judit intézményvezető beszédében elmondta: az iskola 307 tanulóval és jó eredményekkel zárja a 2020/21-es tanévet a rendkívüli járványügyi körülmények ellenére. Iskolánk tanulóinak magatartás átlaga: 4,26; a szorgalom: 4, 09, tehát jó. A tanulók tanulmányi átlaga: 4,02. Jeles tanulmányi eredményt ért el 37 diákunk, kitűnő és kiváló bizonyítványt vihet haza 40 tanuló. Külön öröm számunkra, hogy kiváló tanulóink száma évről-évre növekszik. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Három tanulónk 4 éven át kitűnő eredményt ért el, 3 fő kiemelkedő közösségi munkájáért, 2 diák énekkari aktivitásáért és kimagasló szerepléseiért részesül oklevélben.

A London Bridge TITOK Országos Feladatmegoldó 3 fordulós verseny budapesti országos döntőjén Pók Patrik (7.b) 3. helyezést ért el, teljesítményéért nevelőtestületi dicséretben részesül. Nikolausz Barnabás 8.b  osztályos tanuló szintén nevelőtestületi dicséretben részesül példamutató magatartásáért, szorgalmáért és kiemelkedő tanulmányi eredményéért. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy hagyományainkhoz híven 8. osztályosaink a járványhelyzet ellenére is felkészültek és 15-en jelentkeztek az angol alapfokú nyelvvizsgára. A 7. és 8. osztályos tanulóinak újabb ECDL vizsgákra készültek, amelyet teljesítettek is. A 7. évfolyamból 11 fő, a 8. évfolyamból 7 fő. Közülük 2 tanuló szerezte meg a 4 modulos ECDL bizonyítványt: Bécs Gergely és Sarusi-Kiss Balázs. Minden 8. osztályos tanulónk középiskolában folytathatja tovább tanulmányait szeptembertől. Végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az iskolát céljai elérésében: így az alsós és felsős Szülői Munkaközösségnek, iskolánk alapítványának, diákönkormányzatának az anyagi támogatásért; külön köszönetet illeti a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárat egész évben nyújtott támogatásukért. Megköszönte a pedagógusok áldozatkész nevelő-oktató munkáját, azt, hogy amikor  néha reménytelennek is tűnt a helyzet, nem adták fel, kihozták a gyermekekből a lehető legtöbbet. Köszönte a technikai dolgozók munkáját is, akik szintén hozzájárultak ahhoz, hogy a diákok  biztonságban érezzék magukat az iskolánkban. Befejezésül mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánt, és elhangzott a várva-várt mondat: “A 2020/2021-es tanévet bezárom.” Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult, majd osztályonként a bizonyítványosztás következett.

Az első osztályosok tanulmányaik során először mehettek intézményünk Berhidai úti központi épületének folyosóján, ahol másnap a nyolcadik évfolyamosok utoljára haladtak végig ballagásuk alkalmával.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?