Nyári gyermekfelügyelet iskolánkban

A korábbi tanévekhez hasonlóan a nyári szünet időszakában június 16-tól 25-ig és augusztus 23-tól 31-ig – előzetes igényfelmérés alapján – felügyeletet biztosítunk 8 órától 16 óráig a központi iskolaépületünkben (Berhidai út 54.). Igény esetén az önkormányzat étkezést is biztosít, melyet a menzabefizetés elérhetőségein kellett jelezni.

Intézményünk tanulói közül néhány szülő jelezte, hogy az oktatás június 16-i befejezése után nem tudja biztosítani gyermeke felügyeletét, és igénybe veszi az iskola által biztosított lehetőséget.

Természetesen megszerveztük a gyermekek felügyeletét: szakképzett pedagógusaink és az alsó tagozatos pedagógiai asszisztens meghatározott időközönként egymást váltva biztosítják, hogy ne maradjanak figyelem nélkül a nyári szünetben sem a tanulók. Az önkormányzat nyári napközis tábora június 28-án kezdődik és július 30-ig tart, ezen időszak alatt ott biztosítanak étkezést és programokat.

Közben zajlanak „A Csodaszarvas nyomában” című országos projekt keretében szervezett napközis tematikus tanulási alkalmak: iskolánk két csoportja is részt vesz a programok szervezésében. Németh Adrienn és Héninger Ildikó tanítók a Bakonyban táboroznak 20 gyermekkel, míg Járási Adrienn és Szilvásiné Szabó Csilla tanárok helyben, a központi iskolaépületünkben fogadnak 20 tanulót különféle programokra. A szükséges játékokat, eszközöket, felszereléseket a Veszprémi Tankerületi Központon keresztül kapjuk a projekt szervezőitől.

Vélemény, hozzászólás?