Elővigyázatossági tanácsok az iskolánkban

A koronavírus-járvány továbbra is jelen van: a negyedik hullám ismét egyre több megbetegedést okoz. A tanév megkezdésekor nem születtek általános előírások az iskolákra vonatkozóan. A kormányzat, az Oktatási Hivatal és a tankerület az intézményekre bízta a betartandó szabályok kialakítását a mindenkor érvényben lévő járványügyi előírások figyelembe vételével.

Iskolánkban jelenleg a pedagógusok 88 százaléka rendelkezik oltással vagy védettséggel, a 12 évesnél idősebb tanulóink 15 százaléka lett beoltva. A nem beoltottaknak a védőoltás továbbra is javasolt. Szeptember elseje óta reggelente lázmérést és kézfertőtlenítést végzünk az iskolába történő belépéskor mindkét épületünkben. A tanulókon és iskolai dolgozókon kívül más nem léphet be az intézménybe, csak a szülői értekezletekre és fogadó órákra, illetve indokolt esetben az igazgatóval történt előzetes egyeztetés után. Belépéskor felnőtteknek is kötelező a lázmérés és kézfertőtlenítés, továbbá számukra is javasoljuk épületeinken belül a maszkhasználatot. Kerüljük a tömegrendezvényeket, kisebb létszámban és az időjárástól függően szabadtéren tartjuk azokat.

Gyermekeink és dolgozóink egészségének megőrzése közös feladatunk és felelősségünk a szülőkkel. Nyomatékosan kérjük, hogy bármilyen betegséget mutató tünet esetén (hőemelkedés, láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, hasmenés, fejfájás, fáradékonyság, levertség stb.) ne engedjék iskolába gyermeküket, forduljanak orvoshoz betegségük megállapítása érdekében. Mindenkinek javasoljuk az épületeinken belüli maszkhasználatot is.

Kérjük, hogy beszéljék meg gyermekeikkel az elővigyázatossági szempontokat, és az alsó tagozathoz hasonlóan az 5-8. osztályosoknak is legyen tisztasági felszerelésük papírzsebkendő-csomaggal, kézfertőtlenítővel. Tanácsaink betartásával remélhetőleg elkerülhetőek lesznek a tömeges megbetegedések, iskolai hiányzások, és zavartalanul megvalósítható lesz a jelenléti oktatás.

Vélemény, hozzászólás?