Szakmabemutató rendezvényen jártak iskolánk nyolcadikos tanulói

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató napot szervezett a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnokban október 12-én. Iskolánkból a 8. évfolyam tanulói vettek részt az eseményen. A rendezvény célkitűzése az volt, hogy a tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül kaphassanak tájékoztatást a különböző szakmákról és megismerkedhessenek a szakképzési lehetőségekkel.

A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, teszik „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. A rendezvény ideje alatt a kamara tanácsadói adtak tájékoztatást a szakmatanulás lehetőségeiről. A rendezvényen a diákoknak lehetőségük volt egyénileg kipróbálni az adott szakmák egy-egy munkamozzanatát.

Ezek a szakmák képviseltették magukat: burkoló, kéz- és lábápolás, pincér, cukrász, asztalos, ápoló, bádogos, építő- és anyagmozgató gép kezelője, járműfényező, gépi forgácsoló, mezőgazdasági gépész, hegesztő, gazda, kozmetikus, kisgyerek ápoló, informatikus, porcelánfestő, divatszabó. Remélhetőleg mindenki, aki részt vett a rendezvényen, kedvet kapott valamelyik bemutatott szakmához, ami hozzásegíti a hamarosan bekövetkező, megalapozott iskolaválasztáshoz.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?