Hétfőtől újra kötelező a maszk használata iskolánkban

 A koronavírus járvány terjedésének megelőzése, illetve a magyar társadalom védelme céljából a kormány további védelmi intézkedésekről döntött. November 20-tól, szombattól ismét kötelezővé tette a zárt terekben a maszkhasználatot. Kötelező a maszk használata a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén. A maszkviselés nem kötelező a  hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyeknek.

A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Iskolánkban az a döntés született, hogy a helyi járványügyi helyzetet és a diákok alacsony átoltottságát figyelembe véve november 22-től, hétfőtől ismét kötelező lesz épületeinkben mindenkinek a maszk használata.

Bízunk benne, hogy ezzel megelőzhető lesz az intézményünkben is tapasztalható járványhelyzet súlyosbodása, a később szombatonként vagy a téli, tavaszi, nyári szünetekben bepótolandó rendkívüli szünetek elrendelése. Kérjük a szülőket, hogy továbbra is csak egészséges, tünetmentes gyermekeket engedjenek iskolába! Megértésüket, támogatásukat köszönjük gyermekeink és dolgozóink védelme érdekében!

Vélemény, hozzászólás?