Megkezdődött iskolánk épületeinek fertőtlenítő nagytakarítása

Az idei utolsó tanítási nap után alig csendesedtek el az épületeink a Berhidai úton és a Hősök terén, szorgos takarítóin vették birtokukba az intézményt. A következő napokban zárt ajtók mögött, egészen év végig nagyon alapos fertőtlenítő nagytakarítást hajtanak végre. A munkálatokat a járványügyi előírásoknak megfelelően, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának ajánlását figyelembe véve végezzük.

Kiemelt figyelmet fordítunk azon felületek fertőtlenítőszeres tisztítására, melyet általában kézzel érintenek a gyerekek, így például a szekrények ajtajai, kilincsek, a villanykapcsolók, a korlátok, stb. A járófelületek, járólapok tisztítása során a javasolt nátrium-hipoklorit (hypo) oldatot használjuk.

A vizes blokkokban a klórálló padló és falburkolatok fertőtlenítésére a klórtartalmú készítmények alkalmazhatók.

Az ajtók, falburkolatok, lambériák, szekrények, székek, padok, asztalok, egyéb bútorok vegyszeres tisztítása is megtörténik mindkét épületünkben. A takarítók december utolsó napjaiig járják az emeleteket, lépcsőket, tantermeket, tornatermeket, vizesblokkokat. Törekvésünk az, hogy a téli szünet után biztonságos, egészséges körülmények várják a tanulókat, iskolánk ezért január 3-ig zárva tart.

Vélemény, hozzászólás?