Tavasztól várhatóan ide járnak tanulóink úszásoktatásra

Nagy nap ez a város életében, egy régi álom vált valóra – hangsúlyozta Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere január 14-én délután a Várpalotai Tanuszoda megnyitó beszédében. Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a belügyminisztérium államtitkára, miniszterhelyettes, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár is, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó jelenlétében.

Az impozáns létesítmény avatójára meghívták – többek kötött – a várpalotai járás oktatási intézményeinek vezetőit, képviselőit, diákjait is. Iskolánkat Barták Péter és Cseresznyés Zsuzsanna intézményvezető-helyettesek képviselték. Az általános és középiskolások mellett, akik tanulási időben, testnevelés órákon használják majd az uszodát, a sekélyebb kismedence az óvodásoknak, a kisgyermekes szülőknek is jó lehetőség lesz az úszás tanulására.

A várpalotai lakosság a kora reggeli, az esti, illetve a hétvégi időszakban  használhatja majd a Makovecz-típusterv alapján épülő tanuszodát, melyben egy 10×25 méter méretű, 1,90 méter mélységű medence mellett egy 8×10 méter méretű, 80 centiméter mélységű gyermekmedence is a tanulók és látogatók rendelkezésére áll majd.

A 2020. január 31-én kihirdetett módosított Nemzeti Alaptanterv előírása szerint idén az 1. és 2., valamint az 5. és 6. évfolyamon lesz tavasszal úszásoktatás, amely a jelenlegi tanév második félévétől kerül be a iskolánk diákjainak órarendjébe.

Vélemény, hozzászólás?