Egyes járványügyi korlátozások megszűnése iskolánkban

A járványhelyzet enyhülésével döntés született számos járványügyi korlátozás megszüntetéséről a köznevelésben is. Erre vonatkozóan 2022. március 4-én megjelent az emberi erőforrások miniszterének 33/2022. (III.4.) EMMI határozata a járványügyi időszak köznevelési védelmi intézkedéseiről. A döntés értelmében visszavonásra került a járványügyi időszak köznevelési védelmi intézkedéseiről szóló 29/2021. (XI. 19.) EMMI határozat, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes speciális, köznevelést érintő intézkedéseiről szóló 32/2021. (XII.20.) EMMI határozat 2. és 3. pontja. A határozat visszavonása azt jelenti, hogy a járványügyi kockázatok jelentős csökkenése miatt mostantól ismét lehetséges az intézménybe egyébként belépésre jogosult személyek bejutása a szokásos módon. Az erre vonatkozó korlátozások tehát megszűntek. 

A tanulóknak, pedagógusoknak, intézményi dolgozóknak március 7-től nem kötelező az iskolában a maszk viselése, de nem is tilos, bárki saját belátása szerint hordhatja az épületeinken belül. Az intézménybe történő belépéskor – elővigyázatosságból – továbbra is lázat mérünk, valamint fertőtlenítjük a gyerekek kezeit. Kérjük a szülőket, gondviselőket, hogy a személyi higiéné alapvető szabályairól a gyermekek feltétlenül kapjanak otthon is részletes, az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást. Az épületeink takarítása, a gyakran használt felületek fertőtlenítése továbbra is a szigorú higiéniai előírásoknak megfelelően történik.

Szülők az iskola helyiségeit intézményünk érvényben lévő Házirendjének értelmében kizárólag szülői értekezleteken, nyílt napokon, iskolai ünnepélyeken, fogadó órákon és egyéb meghívás alkalmával használhatják. Iskolánk épületeibe szülők és más személyek saját kezdeményezésre csak előre egyeztetett időpontban, az iskolavezetés engedélyével léphetnek be és tartózkodhatnak.

Vélemény, hozzászólás?