Jól szórakoztak a Petőfi Színházban a harmadikos tanulóink

A Lázár Ervin Program keretében a 3. évfolyamosaink  A két Lotti című darabot tekinthették meg  március 21-én a Veszprémi Petőfi Színházban. Kísérőik voltak Somogyi Veronika osztályfőnök és Kalácsai Attiláné pedagógiai asszisztens.

A Veszprémi Tankerületi Központ biztosította az autóbuszt a megyeszékhelyig és vissza. A gyerekek az előadás előtt megtekintették a színházkertet és a múlt század elején épült szecessziós épületet, majd a színház díszes belső tereit is.

A történet sokaknak ismerős, hiszen Erich Kästner népszerű ifjúsági regényéből sikeres film is készült. Tanulóink a nézőtéren fegyelmezetten várták, hogy felmenjen a függöny, és elkezdődjön az előadás.

Az mégiscsak furcsa, ha egy kislányról kiderül, hogy nem egy van belőle, hanem kettő – kezdődik a történet. Luise egy tóparti üdülőben találkozik Lottéval, aki jobban hasonlít rá, mint a tulajdon tükörképe. Egy kis nyomozás után megoldódik a rejtély: a lányok ikrek, és csak azért nem ismerik egymást, mert egyiket az apa, másikat az anya neveli. Hasonlóságuk sok bonyodalomhoz vezet, olyan egyformák, hogy talán még a szüleik sem tudják megkülönböztetni őket. Vagy mégis? A történet végére ez is kiderül, ugyanis a testvérek szerepet cserélnek… Minden helyrehozható!

A Lázár Ervin program folytatásaként azok az osztályok is eljutnak majd különféle élményeket nyújtó programokra, akik ebben a tanévben eddig még nem vettek részt hasonló előadásokon.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?