Bábszínházban jártak az első és második osztályosok

A Kabóca Bábszínház előadásában az aranyszőrű bárány című bábelőadást nézték meg iskolánk első és második évfolyamos tanulói május 17-én a Lázár Ervin Program keretében, az Agóra Veszprém Kulturális Központban. A gyerekeket az osztályfőnökök, Keskeny Miklósné, Vaczula Róbertné, Somogyvári Róbertné és Reichardné Réz Zsuzsanna kísérték el a Veszprémi Tankerületi Központ által biztosított autóbusszal.

Kormos István jó néhány népmesét versbe írt. Ebből választott hármat a bábszínház: az első egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik pedig a csudamód táncoló, aranyszőrű bárányról szól.

Ami a három mesét összefűzi: a szerző csodálatos verses szövege, valamint Ágoston Béla változatos zenei világa. A három mese háromféle látványvilág.

Báb és díszlettervező: Balla Gábor, Makhult Gabriella, Bérces Katalin volt, a zenét Ágoston Béla szerezte, rendezte Rumi László Blattner Géza díjas rendező. A darabot játszották Berta Csongor, Csörögi Gábor, Miller Patrik, Szívós Réka, Taba Dorottya Lucia.

Vélemény, hozzászólás?